Publicitat
Comunicació · 11 d'Abril de 2012. 15:52h.

Els catalans paguem més en una desena d'impostos

IRPF, gasolina, aigua, transport públic, peatges, medicaments, justícia, hipoteques, transmissions de patrimoni i hotels

Els catalans paguem més en una desena d'impostos

Capçalera de l'article

El periodista Màrius Carol, en un article d'opinió a La Vanguardia, denuncia que "Catalunya és l'autonomia que més paga de les disset, almenys en deu capítols". El primer és l'IRPF, on Catalunya "assoleix el 56%, el més alt d'Espanya i també d'Europa".

També la "gasolina", on el "cèntim sanitari ha passat a ser 4,8 cèntims". En tercer lloc es troba l'aigua, amb "pujades del 8,5% del cànon el 2011". Igualment el transport públic, on el bitllet a Catalunya no només supera el de la resta d'Espanya, sinó que també "és més car que a París o Nova York".

Els peatges de les autopistes també "són els més elevats de l'Estat", així com els medicaments, on "la taxa de l'euro per recepta és única". Pel que fa a la Justícia, "la taxa sobre actes jurídics només s'aplica a Catalunya".

Finalment, les hipoteques, on "el Govern aplica un gravamen de l'1,5% sobre el valor concedit pel banc". Pel que fa a les transmissions de patrimoni, el Govern grava la compravenda d'habitatges de segona mà un 8%". Per acabar, "els qui s'allotgin en hotels catalans pagaran una taxa turística d'entre 2,5 i 0,5 euros per nit en un màxim de set nits".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#30 Juan Antonio, barcelona, 20/09/2013 - 10:34

Vergonya. Vergüenza.
Toda la familia.Toda la vida. Todos los hijos. Todos los sudores y sufrimientos en esta bendita Catalunya para que unos "poca luces" nos dirijan a su antojo y saquen a la plebe a la calle a hacer sus necesidades como en los tiempos gloriosos de Hitler. Que Dios nos asista.

#29 Taxidriver, Gerona, 28/09/2012 - 13:19

Señores, abramos los ojos,la Gene tiene que velar por ajustar i pelear por el dinero que pide el estado a Cataluña, pero como ya se ha comentado .Quien guarda al guarda?.Es una verguenza,tantas embajadas y duplicidades, por no decir de la corrupcion interna.Por eso pagamos más impuestos.

#28 moose, bcn, 12/04/2012 - 17:36

Doncs miri sr Carol, és el preu que ens toca pagar als catalans, per tal que gent com vostè, pugui continuar dient que li fa il·lusió ser també espanyola... paga i calla doncs.

#27 Cigronet, SFG, 12/04/2012 - 13:01

Sr. Querol, és que ha descobert la sopa d'all amb aquestes manifestacions???. Quants anys fa que ecspana ens roba i quan temps fa ara que continua robant-nos diners, cultura i dignitat, amb l'ajut del partit del qual Vostè sempre n'ha fet apologia ???.

#26 Manuel, Barcelona, 12/04/2012 - 11:49

Eso y más, es lo que nos cuesta el nacionalismo imperante.Hay muchos "Medios" y "Voceros" que viven del Presupuesto.