Publicitat
Comunicació · 28 de Setembre de 2011. 16:22h.

Els consellers de la CCMA també poden 'controlar' els informatius de TV3

El comitè professional descobreix que tenen accés a l'escaleta del TN des del 2008

Els consellers de la CCMA també poden 'controlar' els informatius de TV3

El president de la CCMA, Enric Marín, en una foto d'arxiu

Els consellers de la Corporació Catalana de Mitjans Audivisual (CCMA) poden accedir a l'escaleta dels Telenotícies des del 2008. Segons aquesta informació, alguns treballadors van descobrir que gairebé tots els consellers disposen d'un perfil, amb noms i cognoms, dins del sistema iNews.

Després de demanar explicacions sobre aquesta situació a la CCMA, així com a la direcció de Televisió de Catalunya i dels serveis informatius, la resposta va ser que aquests comptes es van activar al 2008 com un permís informàtic, la qual cosa vol dir que no calia que s'aprovés mitjançant cap votació.

Les mateixes fonts van assegurar al comitè professional que aquests perfils s'havien utilitzat molt poques vegades i que només permeten la consulta de les agències de notícies i de l'arxiu d'escaletes.

El comitè professional de TVC ha titllat de greu que no s'hagués fet públic l'existència d'aquests comptes, i ha acordat amb la CCMA que els consellers no puguin accedir a l'arxiu de les escaletes dels espais informatius, ja que consideren que és una eina de treball interna malgrat es consultin després de les emissions dels Telenotícies. Consideren que el periodista pot veure coartada la seva llibertat amb aquest accés.

Aquesta polèmica arriba just després que a RTVE els consellers votessin a favor de poder veure en temps real les notícies elaborades pels periodistes. Dies després, però, els mateixos consellers de l'ens públic van votar per unanimitat en contra de la mesura.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#16 Bernat, BCN, 29/09/2011 - 23:53

RECORDAD TODOS: VAMOS A RECORTAR A LOS POLÍTICOS QUE NOS RECORTAN.
QUE NADIE VOTE AL SENADO EL 20-N.
SIN VOTOS NO HABRÁ SENADORES NI SENADO Y AHORRAREMOS 3.000 MILLONES AL AÑO

#15 Ignasi, Barcelona, 29/09/2011 - 08:16

Pero si diu que es consulten desprès, no entenc quin es el problema. Jo també veig les noticies despres de veure el telenotícies. Que s'ha fumat el de e.notícies?.

#13 emilio, a, 28/09/2011 - 21:10

los catalanistas siempre mas y mejor.

#12 RES A VEURE, B, 28/09/2011 - 19:49

Heu llegit la notícia? NO TÉ RES A VEURE amb l'espanyolada que volien aprovar els castellans a TVE. Es tracta d'uns comptes informàtics aprovats per ves a saber qui i que només permet veure la informació DESPRÉS DE LA SEVA EMISSIÓ.

El sistema espanyol era una censura PRÈVIA.

Res a veure.

#11 jajajajaajajaa, Barcelona, 28/09/2011 - 18:35

o sigui que aixo nomes passava a Espanya oi ? a Espanay com a minim van rectificar...