Publicitat

L'aleshores ministre de Franco era ambaixador a Londres quan s'aplicà la pena de mort a Puig Antich, però va aprovar la del comunista Julián Grimau

La mort de Manuel Fraga ha estat motiu de polèmica a TV3, on el col·laborador d'Els Matins, Manuel Milián Mestre, ha reconegut que el fundador del PP i exministre franquista "va marcar la meva vida". "Ell, franquista no va ser mai", ha assegurat.

Milián ha recordat que "Fraga va començar a trencar amb el règim", i ha justificat la seva presència en governs franquistes perquè "ell deia que li havia tocat viure aquella època". "Era un monstre que guanyava totes les oposicions a la primera", ha lloat.

La col·laboradora Anna Figuera li ha recordat que "ell participava d'un govern on es firmaven sentències de mort" i que, per tant, "avalava tots aquells afusellaments". "Si s'apliqués com a Alemanya una llei de memòria històrica tots aquests personatges no n'haguessin sortit amb tanta impunitat", ha indicat.

Milián Mestre ha replicat que "Fraga no va estar en cap condemna de mort menys en la Grimau [polític comunista espanyol, afusellat a Madrid el 20 d'abril de 1963, acusat per la dictadura franquista de crims durant la Guerra Civil], i se'n va penedir molt". "En les altres estava a Londres d'ambaixador", ha justificat, a més de lamentar que "hi ha una falsificació de la història que cal aclarir, i jo estic disposat a lluitar fins el final". Tot i això, ha admès que "era una persona contradictòria, paradoxal".

Fraga, quan va jurar el càrrec de ministre de Franco
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#8 josepxicot, Barcelona, 17/01/2012 - 11:55

En aquells temps la pena de mort era legal i
Puig Antic va matar un policiael cas d´en Grimao
era pitjor ja que va ser un destacat botxí a les xe
ques que tenien a casa nostra els comunistes
d´en Carrillo i l´amic Gregorio Lopez Raimundo
milicià de control sota el govern del Front Popular.

#7 Juan, Sabadell, 16/01/2012 - 21:04

No fue más franquista que Samaranch, e incluso que Pascual Maragall, niño preferido de Porcioles en el Ayuntamiento de Barcelona, insigne franquista. Y que decir de la burguesía catalana de los 50 y 60. En fin que antifranquistas militantes los justos.

#7.1 Pep Antoine, Barcelona, 17/01/2012 - 07:09

siempre contigo don Manuel. Gracias por tus servicios a la Nación.

#6 Miquel, Girona, 16/01/2012 - 20:49

MEMÒRIA
http://www.youtube.com/watch?v=Dz5cVlXcgYc

#5 Daserrout, BCN, 16/01/2012 - 18:49

Si sóc viu, quan mori Santiago Carrillo m'agradaria llegir els panegírics que li dedicaran els "rojos" reconvertits en "eco-pastanagues, pijo-progres, multi-cultis i demés patuleia esquerranosa".

#5.1 antifeixista, CAT, 17/01/2012 - 13:07

Carrillo és un gran amic de Catalunya i un defensor de la llibertat de tota la vida. A tu et dóna mil voltes com a persona i com a demòcrata. Tu només ets un ressentit i un feixista. Au, es a plorar a "don Manuel".

#4 anton, Barcelona, 16/01/2012 - 12:12

En aquell temps, la pena de mort per als delinqüents que l'havien fet molt grossa, era legal a Espanya. Ara no ho és, però crec que s'hauria de fer un referèndum per si la ciutadania la vol reintroduir. a França, ja hi ha un moviment en aquest sentit.

#4.1 Juan Carlos, Terrassa, 16/01/2012 - 14:31

Pues vete a vivir a Francia y berrea allí cuanto quieras a afavor de la pena de muerte y déjanos en paz que aquí estamos muy bien sin ella.

#4.2 gertrud , bcn, 16/01/2012 - 15:24

Jean Carlos, habla por ti mismo, no quieras apropiarte de la opinion de los demás, que no la tienes ni la tendrás.

#4.3 Terraxa, Terrassa, 16/01/2012 - 15:58

als cinc morts de Vitoria se'ls va aplicar la pena de mort sense judici, sense referèndum i sense culpabilitat.
El sr. Fraga, ministre de governació, va autoritzar expressament a la policia a "tirar a matar".
Si no expliquem això també estem falsificant la història.

#4.4 José Miguel, El Prat de Llobregat, 16/01/2012 - 17:15

La condena a los delincuentes es una respuesta de la civilización para evitar acciones dañinas contra el conjunto.Pero la civilización no puede caer nunca en la barbarie,y la eliminación de un ser humano siempre es barbarie