Publicitat
Comunicació · 17 d'Agost de 2012. 11:18h.

Els nord-americans s'empesquen un 'reality' amb armes de foc

Nou premis Nobel de la Pau demanen a NBC la seva cancelació perquè "glorifica" la guerra

El reality show Stars Earn Stripes de la cadena nord-americana NBC que mostra a celebritats realitzant operacions militars amb armes de foc reals al costat de membres de l'Exèrcit nord-americà ha provocat la reacció de nou premis Nobel de la Pau, que han demanat a la cadena la cancelació del programa perquè consideraren que "glorifica" la guerra.

En el programa hi participen figures com el marit de l'ex governadora d'Alaska Sarah Palin, Todd, el cantant Nick Lachey i la boxejadora i filla de Mohamed Ali, Laila Ali, entre d'altres. Els concursants entrenen amb ex militars nord-americans per competir per un premi que després hauran de donar a una ONG.

La cadena nord-americana ha explicat en un comunicat que l'objectiu del reality és "retre homenatge als homes i dones que serveixen a les Forces Armades dels Estats Units".

Tanmateix, els premis Nobel de la Pau sostenen que "el programa no rendeix homenatge a ningú", denunciant que "continua estenent la poc honorable tradició de glorificar la guerra i la violència armada".

"Preparar-se per a la guerra no és divertit ni entretingut. En el món real la guerra és mortal, la gent mor de formes que no són gens divertides ni entretingudes", han subratllat.

Els signants són les nord-irlandeses Mairead Maguire i Betty Williams (1976), l'argentí Adolfo Pérez Esquivel (1980), el reverend sud-africà Demond Tutu (1984), la guatemalenca Rigoberta Menchú (1992), el timoresa José Manuel Ramos Horta (1996), la nord-americana Jody Williams (1997) i la iraniana Shirin Ebadi (2003).

A més, centenars de ciutadans novaiorquesos s'han manifestat davant dels estudis de la NBC a Nova York per sol · licitar l'anul·lació d'un programa que intenta oferir una imatge positiva de la guerra.

Una imatge del programa
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 17/08/2012 - 20:32

Yo sin embargo creo que bastaría con que la gente conociera de verdad la realidad de una guerra (muerte, miedo, sacrificios inútiles, etc...) para que muchos discursos belicistas desaparecieran.

#1 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 17/08/2012 - 17:55

La guerra es todavía un buen negocio para los que fabrican armas y comercian con ellas. También para muchos que se ganan la vida en las organizaciones militares. No será fácil acabar con este chollo, ni con las guerras santas o de liberación nacional.