Publicitat
Comunicació · 15 de Juliol de 2009. 22:13h.

Els periodistes demanen ajuts públics per als diaris

Exigeixen que tinguin com a objectiu mantenir els llocs de treball

Els periodistes demanen ajuts públics per als diaris

Engantxina de protesta pel conflicte de 'La Vanguardia'

L’Asociación de la Prensa de Madrid, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia i la Unió de Periodistes Valencians han difós un comunicat en el que afirmen que, "davant la greu crisi econòmica, publicitària i de vendes que afecta els diaris", donen suport a "un pla d’ajuda governamental al sector, amb la premissa que sigui transparent, fruit d’un debat i amb compromisos per a totes les parts".
 
S'afegeix que "la crisi ha provocat un procés intens d’acomiadaments i reajustament de costos que fan encara més precari el treball dels periodistes i debilita de forma demolidora la supervivència d’uns mitjans d’informació rigorosos, independents i professionals, condició a la vegada indispensable per tal d’assegurar la pluralitat de la societat a la qual serveixen i l’exercici responsable d’una democràcia representativa".
 
També es diu que "com a organitzacions representatives, exigim que qualsevol pla d’ajuda incorpori com a compromís essencial la defensa del treball, una ocupació de qualitat, la dignitat professional i la posada en marxa de projectes viables econòmicament que donin suport al treball dels periodistes".
 
Segons el comunicat, "les ajudes del Govern a un determinat projecte han de servir per crear llocs de treball i no per utilitzar el diner només per als reajustaments pressupostaris, o el que és molt pitjor, per finançar expedients de regulació d’ocupació o qualsevol altra forma d’acomiadament".

"El repte del conjunt de la societat", s'afirma, "és preservar el periodisme com a garantia dels valors democràtics. Aquest és el millor camí per mantenir la credibilitat i la confiança dels lectors. Aquesta és la primera condició per superar la crisi".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 JMBVALLES, sabadell, 16/07/2009 - 17:54

quins c...s!!! Diaris subvencionats, ràdios subvencionades, tv\\\'s subvencionades, càtedres periodisme hipersubvencionades....en aquest país tothom vol (per què qualsevol pot) ser periodista i xupar del bote

#5 Becarios unidos, Trujillo, 16/07/2009 - 11:25

Las empresas de diarios nos despidesn a los periodistas ¿y luego piden dinero? y una p. m. para ellos, viva internet libre y gratis

#4 Extramdura triomfant, Trujillo, 16/07/2009 - 10:48

Los ciudadanos debemos pedir ayudas económicas para los lectores ¿libros a 20 euros y más?¿diarios a 3, y hasta a 9 con los regalitos?¿y para enriquecer a los Godó o a Pedro J. Ramírez? mejor me lo bajo todo de internet

#3 barceloni, bcn, 16/07/2009 - 10:45

Subvencions per tots i si no a cremar contenidors!!, o fer pressio mediatica.
¿ Qui comprará un diari subvencionat ?
Espero que ningú!!!.

Pero Bé amb l'avui estem fent pais...

anim que anem cap el Absurd!!!!.

JMF

PD: Vota nomes al coherent.

#2 Ubu, salt, 16/07/2009 - 09:58

Encara mes subsidis? Si xupen que no vegis i nomes fan que llepar els partits politics! De diaris ja no n'hi ha, nomes hi ha butlletins infectes de partit. Que s'ensorrin tots.