Publicitat
Comunicació · 13 de Juliol de 2017. 22:40h.

Els que no surten a TV3

La cineasta Isabel Coixet denuncia l’espiral del silenci a Catalunya

Els que no surten a TV3

Coixet, Évole i Sardà

La cineasta Isabel Coixet assegura que els contraris al referèndum sobiranista previst per l’1 d’octubre “ens hem vist arrossegats per un corrent d’opinió que no compartim, transmesa insistentment pels mitjans de comunicació i, si m’apuren, des de l’escola, i no hem sabut manifestar a temps el que sentíem i pensàvem”. “Som ostatges del que la politòloga Elisabet Noelle-Neumann va anomenar la teoria de l’espiral del silenci”, assevera Coixet en un article publicat a ‘Crónica Global’.

La directora de cinema explica que si no és van pronunciar abans “és perquè mai vam creure que aquest debat arribés molt lluny i confiem en què uns pactes raonables es durien a terme encara que fos a empentes i rodolons”. “Però ens hem quedat atrapats entre els desafiaments sobiranistes encaminats indefectiblement a buscar el martirologi i la sordesa del Govern central”, lamenta Coixet. La cineasta lamenta que “per por a que ens diguessin feixistes o espanyolistes, unionistes o ‘peperos’ hem acabat de comparses d'un espectacle lamentable i perillós”.

Per la seva banda, el periodista Jordi Évole lamenta que “els que ens hem posicionat a favor del referèndum acordat i en contra de la independència ho tenim bastant magre”, i afegeix que “la reacció d’alguns sectors de l’independentisme davant de plantejaments que no eren els seus ha sigut molt poc intel·ligent”. “Quan s’han sentit amos del centre del camp, crec que alguns indepes s’han passat de frenada”, afirma Évole en un article a ‘El Perioódico’.

En aquest sentit, indica que “ara ens trobem davant una partida que té unes normes escrites per ells, aprovades per ells, presentades per ells, aplaudides per ells, i ara ens demanen que l’1 d’octubre anem a jugar al seu joc, que mola molt, i que si no hi vas doncs que deu ser que no ets demòcrata”.

El comunicador Xavier Sardà, mentrestant, manifesta que no votarà en el referèndum perquè “no vull que em salvin ni creients ni entusiastes, ni vehements ni capitostos, ni emancipadors ni filantrops”. “No votaré en l’exercici de la meva llibertat personal. No votaré davant l’Estat segregat que es planteja. No votaré davant el dualisme que es perpetra”, explica en un article a ‘El Periódico’.

També argumenta que “no votaré perquè se cessa el discordant, es persegueix el diletant i s’excomunica el discrepant”, així com “pel burlesc tràmit parlamentari a través del qual se’ns concedeix votar”. Sardà sosté que “no votaré en una consulta proposada pels que confonen malintencionadament el Govern de Rajoy amb Espanya”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#13 Lo Tremendo, La Figuera, 14/07/2017 - 14:42

Por lo que decia, a estos tremendos personajes, nunca les ha pasado lo de la nueva consellera de educación: Que todo un Menistro de Asuntos Exteriores (a España) la reprima en su trabajo, por sus opiniones políticas. Eso sí que es noticia y no los lloros de esos tres mediáticos. Que para Ale, Alejandro representan "la rebelion de los catalanes".

#12 Lo Tremendo, La Figuera, 14/07/2017 - 14:37

Hombre, leer a Manuel defender a los susodichos porque tienen cierto pedigrí catalan al mismo tiempo que nuestro Protágoras da lecciones sobre patriotismo constitucional (Tipo Aleman, Tipo FAES, tipo ex-nacionalismos fascistas), me enternece. Los susodichos, ni estan discriminados ni hostias. Dicen lo que les pasa por los huevos y han de asumirlo.

#11 Alejandro, Barcelona, 14/07/2017 - 13:49

Gracias Sardá por esa información de "por qué no votaré" Yo me adhiero a esa reflexión. Gracias también a Isabel Coixet y a Jordi Évole por salir manifestando su opinión contraria a como se están haciendo las cosas y contrarios a la independencia sin miedo a ser etiquetados de fascistas y traidores. Gracias a los tres.

#10 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 14/07/2017 - 09:04

Els tres unionistes i grans patriotes espanyols que surten a les 200.000 televisions espanyolistes que, evidentment, també es veuen a Catalunya...

#10.1 Protágoras, bcn.España, 14/07/2017 - 09:27

El "Patriotismo Constitucional" es lo opuesto al Patriotismo étnico. El primero fundamenta la nación en ciudadanos libres e iguales el segundo lo fundamenta en la tribu o la raza. El patriotismo Constitucional (español) es progresista, el patriotismo étnico (estelado) es caspa.

#10.2 manuel, Barcelona (España), 14/07/2017 - 12:02

Como se nota que no ves las televisiones españolas/españolistas según tú. Nunca he visto a la Coixet si no es para hablar de su cine, Évole hace su programa semanal y Sardá es el único que se prodiga en tertulias. Si comparo lo que sale Sardá dando la matraca con lo que salen los tuyos hablando de sus cosas íntimas la diferencia es abismal.

#10.3 Alejandro, Barcelona, 14/07/2017 - 14:02

# 10 Jordi. Suscribo totalmente palabra por palabra todo lo que expone Protágoras. No por sintonía ideológica sino porque es verdaderamente cierto lo que dice.Mira el ejemplo de EEUU.Son diferentes Estados, incluso en muchos de ellos con diferentes leyes pero ante todo son Patriotas Constitucionale Norteamericanos y están orgullosos de serlo.

#10.4 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 14/07/2017 - 16:25

Jordi, et sorpendria la presencia de la cultura catalana als canals nacionals. Pots sentir cançons en catalá en "Aquí la tierra", sentir parlar catalá a alguns programes (recordo l'últim "El ministerio del Tiempo"). I no has vist al Rufian i la Rahola a Tele5?
Clar que no. Res d'aixó arriva a França.
Vine a coneixer Catalunya. T'agra

#9 bcn, bcn, 14/07/2017 - 08:39

Home, si voleu parlar de biaix informatiu, potser que comenceu pels canals españols, on no hi surt un independentista ni de casualitat. A TV3 hi surten unionistes a diari.

Una mica de serietat.