Publicitat
Comunicació · 12 de Juny de 2009. 15:46h.

Els sindicats, contra 'La Vanguardia'

UGT i CCOO s'oposen a la intenció de l'empresa de suprimir 90 llocs de treball

Els sindicats, contra 'La Vanguardia'

Javier Godó, propietari del grup Godó

Les seccions sindicals de CCOO i UGT de La Vanguardia han expressat la seva oposició a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per la direcció de l'empresa per a suprimir 90 llocs de treball.

La representació sindical de la UGT diu en un comunicat que "l'ERO és una maniobra per a externalitzar el treball a d'altres empreses amb sous i condicions laborals molt inferiors. A més,  l'expedient no compleix els requisits necessaris per a justificar la decisió: no hi ha motius organitzatius, ni productius, ni econòmics".

La UGT "s'oposa frontalment a l'ERO plantejat per la direcció", i afirma que "els acomiadaments representen el 70% de la plantilla d'administració, i gairebé el 33% de tot el diari".

De la seva banda, la secció sindical de CCOO de La Vanguardia ha enviat una carta a la consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna, en la qual afirma que la direcció "falseja la realitat per aconseguir els objectius empresarials ocults darrere d'aquest ERO".

Segons CCOO, la "raó prioritària [de l'ERO] és la voluntat de suprimir de forma progressiva i anticipada el nostre complement de pensions", i que la pretensió és "reduir costos mitjançant el traspàs de tasques, i si escau treballadors, a altres empreses del grup Godó que en els últims anys han absorbit treball de La Vanguardia. Aquestes empreses no tenen conveni col·lectiu propi i, per tant, suporten costos salarials molt inferiors".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Emili Rosiñol vidal, bcn, 13/06/2009 - 11:22

javier godó es un ente propio de estos lares, franquista durante la dictadura, convergente con pujol, y socialista, "miren los dominicales,...zp, chacón, etc..con el psoe-psc.Va relevando los directores según los vientos.Acommodaticio y utilitarista.

#2 Francesc, Barcelona, 12/06/2009 - 16:30

La Vanguardia també en català, ja! Ara mateix, sr Godó! I les tesis d'en Bilbeny? I la tupinada? Enlloc! Ens ho deuen després d'aprofitar-se de dues dictadures! Ja no ens enganyen més, senyors! Així repararan el mal que han fet a tants de catalans!

#1 Franesc, Barcelona, 12/06/2009 - 16:04

Vanguardia també en català ja. Ara mateix. Avui a la tarda! Sr. Godó, ens ho deveu, després d'haver-vos aprofitat de dues dictadures! Ja no ens enganyen més, senyors! Així reparareu el mal que heu fet tants de catalans!