Publicitat
Comunicació · 27 de Setembre de 2011. 12:46h.

Els treballadors de Catalunya Ràdio demanen mesures contra Barril

Veuen "incompatible presentar un programa i assessorar un polític"

Els treballadors de Catalunya Ràdio demanen mesures contra Barril

Barril, amb els seus companys de Catalunya Ràdio, en la nova temporada

El comitè professional de Catalunya Ràdio ha expressat que "és incompatible presentar un programa i assessorar un candidat polític", en referència al fitxatge de Joan Barril -presentador d'El Cafè de la República de Catalunya Ràdio-  com assessor del candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida.

En un comunicat expressen que el comitè professional ha parlat amb el periodista i amb el director de l’emissora, Ramon Mateu i "els hi hem fet saber que considerem incompatible aquesta duplicitat".

Els treballadors consideren que el periodista "incompleix el codi deontològic". A més recorden que "el Preàmbul del Llibre d’Estil de la CCMA, que en el seu apartat B diu que aquest document 'vincula els directius, treballadors i col·laboradors fixos o eventuals de tots els mitjans de la CCMA, sigui quina sigui la seva relació contractual amb les empreses del grup'".

Sobre el llibre d'estil afegeixen que "en l’apartat 1.1.2.5 sobre 'Expressions públiques dels professionals de la CCMA' es diu literalment que 'els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostre mitjans” i que en l’àmbit públic “no poden adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat'”.

Per últim, el comitè professional de Catalunya Ràdio "confia que la decisió que prengui la Direcció de l’empresa s’ajusti als criteris exposats".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 Laia, Barcelona, 28/09/2011 - 08:25

Pobres treballadors. Quan critiquen a un convergent són una colla de socialistes i quan critiquen a un socialista són una colla de convergents. La despolitització de la CCMA hauria de començar pels qui feu comentaris impresentables. Ja no poden ni defensar la seva independència.

#9 jordi, berga, 27/09/2011 - 21:08

Quina llàstima de professió i de societat! Ara ens hem de recordar les obvietats. No entenc com no ha plegat el propi Barril. Cal dir-li-ho? I els treballadors de l'emissora pública, no fan una aturada en bloc per obligar a que plegui?

#8 Pauet, BCN, 27/09/2011 - 20:04

Home, com a minim per fi surt alguna cosa potable i amb sentit de Catalunya Ràdio. Evidentment al senyoret Barril se l'ha de fer fora, faltaria!

#7 Tyr, Barcelona, 27/09/2011 - 17:00

Si fan això, que periodistes com Manel Fuentes o Tatiana Sisquella només treballin per a un mitjà. També es deslleial que Fuentes estigui a Catalunya Ràdio i Antena 3 i que la Sisquella faci un programa a TV3 (una còpia del convidat) i un altre a Catalunya Ràdio. "La avaricia rompe el saco".

#6 Julio, Barcelona, 27/09/2011 - 14:46

Todos se movilizan cuando se trata de CIU, si este mismo caso fuera al PSC, nadie diría nada. Los periodistas se lo tienen que hacer mirar.

#6.1 jajajajaaaaaa, Barcelona, 27/09/2011 - 15:57

jajajajaajajajajaa debe ser la primera vez que se movilizan contra CIu, ademas lo que les molesta es que CIU fiche a un izquierdoso....no que fiche a un periodista si fuera de CIu no dirian nada