Publicitat
Comunicació · 23 de Març de 2021. 17:38h.

Els treballadors de TV3 apunten a les productores

"Ens utilitzen com a boc expiatori dels seus problemes"

Els treballadors de TV3 apunten a les productores

El comitè d'empresa de TV3 creu que productores privades, que el 2020 van rebre 6 milions d'euros extra de Govern a través del Departament de Cultura, estan darrere de les crítiques pel volum de la plantilla de la CCMA, formada per 2.300 persones.

Els treballador de la cadena pública lamenten que "vells coneguts" com Isona Passola i Salvador Alsius plantegin "directament l'eliminació de la meitat de treballadors de TV3" i creuen que "les queixes obeeixen a sectors de productores privades que necessiten finançament públic per a les seves produccions i reclamen ajudes i subvencions per mantenir-se i utilitzen TV3 com a boc expiatori dels seus problemes".

En aquest sentit, recorden que "entre altres ajudes al sector, el 2020 la Conselleria de Cultura ha fet una aportació de 6 milions d'euros per destinar directament a diverses produccions audiovisuals, però amb queixes pel repartiment desigual que ha afavorit especialment algunes productores".

També remarquen que "el sector audiovisual privat no està contraposat amb una CCMA forta amb un pressupost suficient" i, en aquest sentit, recorden que "els sindicats i els comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio reclamem un contracte programa que doni estabilitat als mitjans públics i que reservi per a la producció externa entre el 25% i el 35% del pressupost".

Els treballadors de TV3 critiquen que "no hi ha hagut capacitat o interès polític per pactar el contracte programa i s'ha funcionat amb pressupostos anuals que no deixaven marge" i assenyalen que "no és possible fer televisió i producte audiovisual sense plantilla". "Entre el 70% i el 80% de la producció que s'emet als mitjans de la CCMA és producció pròpia, que fan internament els treballadors", sentencien.

Finalment, el comitè diu que "és mèrit de la plantilla de TV3 estar mantenint la capacitat de producció i els bons resultats d'audiència d'aquests últims anys en plena crisi política, econòmica i sanitària. "Amb els seus defectes i virtuts, els mitjans públics hem assegurat l'espai audiovisual català en circumstàncies adverses per a tothom", conclouen.

 

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Sergi Sergio, Barcelona, 24/03/2021 - 17:46

TV3: 2.300 empleados para que luego los programas los hagan productoras externas, de traca, es la gestion mas ineficiente e incompetente jamas vista. Pero bueno, ya no me extraña nada de esta gente.

#14 La Mare Superiora, Cayman Islands, 24/03/2021 - 14:19

Això de "boc" significa "cabró",oi? Jijijijijijiiii.

#13 no soy nadie, barcelona, 24/03/2021 - 13:58

cerrad la tv3% ya, una televisión pública debe emitir documentales, música y películas, nada más

#12 Joanet , Terrassa, 24/03/2021 - 08:43

Es evidente que TV3 está sobredimensionada en cuanto a plantilla se refiere. Aún así, algunos programas sencillos de realizar, como el FAQS -¡un programa de debate!-, tienen que ser producidos por productoras externas. Este modelo es insostenible.¿Cómo es posible que TV3 tenga el mismo número de trabajadores que LA SEXTA i ANTENA 3 juntas?...

#11 A.Bcn, Barcelona, 24/03/2021 - 05:00

Cierre de TV3% inmediato. Los trabajadores os fastidiáis, demasiadas infamias habéis consentido. Mercenarios a la calle.