Publicitat
Comunicació · 2 de Març de 2018. 08:48h.

Els treballadors de TV3 denuncien "politització" després d'haver callat amb el procés

Reivindiquen ara que tenen l'encàrrec "de servir continguts de qualitat i informació rigorosa, independent i plural"

Els treballadors de TV3 denuncien "politització" després d'haver callat amb el procés

Pancartes als estudis centrals de Sant Joan Despí

El consell professional de TV3 ha denunciat "politització" després d'haver callat amb el procés -fins i tot es van posicionar a favor del referèndum amb pancartes als estudis centrals de Sant Joan Despí- i lamenten que la CCMA, la televisió, la ràdio, els mitjans interactius públics estiguin "al centre de la negociació entre les forces polítiques que busquen formar govern al nostre país".

Els treballadors de la televisió pública critiquen que es produeixi un "mercadeig de la corporació pública de mitjans audiovisuals" i ho equiparen amb "la trista 'lottizzazione' italiana: el minifundisme polític portat als mitjans". "Que un futur govern depengui de l'acord per gestionar els mitjans de comunicació públics vol dir que el verb no era 'gestionar'... sinó 'controlar'".

"De nou -exposen- la matemàtica de baixa volada: Variacions ordinàries d'"m" càrrecs agafats d'"n" en "n". En aquest sentit, expliquen: "m = 5: presidència de la CCMA + direcció de TV3 + direcció de Catalunya Ràdio + direcció d'Informatius de TV3 + direcció d'Informatius de Catalunya Ràdio. n = valor variable, en funció dels partits que es barallen pels bocins de poder de la CCMA". "Prou: així, no", sentencien.

Els professionals de la televisió pública reivindiquen que "ens devem a la ciutadania i tenim, a través del Parlament, l'encàrrec de servir continguts de qualitat i informació rigorosa, independent i plural" i adverteixen que "el primer fre a l'hora de complir aquest encàrrec és la politització de la CCMA".

"Ho rebutgem -diuen-, més encara quan aquesta subhasta camina en el sentit contrari a l'esperit de la reforma de les lleis audiovisuals que els grups parlamentaris havien consensuat en la passada legislatura". Els treballadors reclamen "una gestió professional i independent de la CCMA" i "un marc de funcionament estable i periodificat per la CCMA".

Finalment, consideren que "només així podrem complir amb les demandes que les normes fundacionals del servei públic de mitjans audiovisuals de Catalunya i el Llibre d'Estil ens encarreguen". "Ser al centre del debat (formació de govern, imposició del 155, atacs grollers des d'àmbits polítics, administratius, judicials i mediàtics) ens permet, però, intuir una derivada positiva: som rellevants", conclouen.

Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 pepe, andorra, 10/03/2018 - 18:41

nuestro querido director nunca perdonara que los 2500 comisionistas gandules de CCOO de TV3 no le nombraran ni para ir de publico al Toni Soler.. tranqui, dire, q cuando ganen los nuestros a usté le haran, polomenus, director general de la CorporaCiÚ, por todos los servicios prestados al PPSOEciu a lo largo de tantos y tantos anos.

#18 Jaume, Barcelona, 03/03/2018 - 11:48

El títol no és correcte. Molts cops el Consell Professional, el Comitè d'empresa i el Sindicat de Periodistes han criticat l'esbiaixament 'proprocés' de TV3. Altres cops hi ha hagut crítiques errades, falses i interessades. I la denuncia interna té uns límits si no es va al fons, que és reformar la forma d'elegir el Consell de la CCMA.

#17 joan, BCN, 02/03/2018 - 20:35

Fixeu-vos. L'obertura dels informatius sempre és "Com està el procés?"-. Que el caganer del pessebre vivent de Torrecollons de la Roca porta una estelada? És noticia. Obra el TN. Pareu maquines. El tema dels rohingyas...Porten barretina? Son indepes? Fan costat al president al exili, no interessen. Però, ah, amics, el Barça ha golejat al Legan

#16 botifler1914, Sinitaca, 02/03/2018 - 18:02

Referendum sobre la financiacion de TV3 YA.

No con mi dinero.

#15 botifler1914, Sinitaca, 02/03/2018 - 18:01

Lo de TV3 no tiene nombre.