Publicitat
Comunicació · 21 de Gener de 2010. 09:29h.

"Em van obligar a posar-me en posició sexual despullat"

Martxelo Otamendi afirma que la Guàrdia Civil li va dir "oblida't de la puta Constitució"

L'exdirector del diari Egunkaria, Martxelo Otamendi, ha recordat en una entrevista a TV3 com "vaig estar cinc dies incomunicat, i vaig ser torturat tres dies". "Em van dir: 'això és la Guàrdia Civil' com dient que això és una llei pròpia i que m'oblidés de les garanties de la Constitució. Em van dir 'oblida't de la puta Constitució'", ha manifestat.

Otamendi, en procés judicial a l'estar acusat d'estar finançat per ETA, explica que "vaig entrevistar tres vegades a ETA perquè era d'interès informatiu, quin periodista no voldria entrevistar a ETA?". "Amb Garzón em vaig acollir al secret professional i ell ho va entendre. Garzón va passar la investigació ... amb quins arguments es tanca Egunkaria si el mateix Garzón no el va voler tancar?", S'ha preguntat.

També ha denunciat que "vaig ser objecte de vexacions homofòbiques, em van dir que sabien els meus gustos sexuals, i em van obligar a posar-me nu en una posició sexual determinada". " 'Hem estat amb els teus amics i ens han dit que t'agrada aquesta postura'", afirma que li van dir.

Martxelo Otamendi denuncia "tortures" de la Guàrdia Civil
Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 Paco PIl, Hojpitalé, 21/01/2010 - 23:40

Sulfuro, podries dir-me (amb proves) quants casos de sancions lingüístiques coneixes? És que de fa temps veig llocs retolats exclusivament en castellà i no crec que paguin ni un cèntim. Vols dir que s'apliquen?

#47 Francesc, Barcelona, 21/01/2010 - 17:19

De la mateixa manera que els germans Centelles van vendre les fotos de son pare a major glòria de l'arxiu de la repressió franquista, i hi ha documents que ho certifiquen, també hi ha documents de compra/venda de les obres de la Franja.

#46 Francesc, Barcelona, 21/01/2010 - 17:15

Les obres que hi ha al museu diocesà de Lleida van ésser comprades fa cent anys pel bisbe de Lleida a la seva pròpia diòcesi. Se'n conserven les factures.

#45 Francesc, Barcelona, 21/01/2010 - 17:12

Sulfuro, el nom de l'arxiu de la Corona d'Aragó és una imposició més del pancastellanisme. El nom correcte és Arxiu Reial. És a dir, l'arxiu dels nostres comtes-reis. Va ser voluntat llur crear aquest arxiu a BCN.

#44 Espanyols = genocides i torturadors, Lleida, 21/01/2010 - 15:58

No m'extranya la notícia..Espanya sempre ha estat país de dictadures,pronunciamientos,feixisme,prohibicions,tortures..Tancament d'egunkaria,il.legalització de HB,tortures a periodistes,GAL..Sinó hi ha democràcia, és normal que hi hagi lluita armada