Publicitat
Comunicació · 28 de Gener de 2016. 14:34h.

En desgreuge de José María Bultó

El nou grup periodístic Pi i Margall diu que l'entrevista a Carles Sastre al 3/24 va ser “una neteja d'imatge"

En desgreuge de José María Bultó

Xavier Graset

El periodista Sergio Fidalgo, durant la presentació del Grup de Periodistes Pi i Margall, s’ha referit a l’entrevista que Xavier Graset va fer al canal 3/24 a l’exmilitant de Terrra Lliure, Carles Sastre, on el definia com un "pres polític" i “un gran reserva de l’independentisme”.

Sastre va ser condemnat el 1985 a 30 anys de presó com a coautor de l’assassinat el 1977 de l’industrial José María Bultó. Aquest va morir després d’esclatar l’artefacte que li havien enganxat al pit.

“Aquest home va rebre una neteja d’imatge que és incompatible amb les bones pràctiques periodístiques”, ha lamentat Fidalgo. “Una persona que ha complert la seva pena té tot el dret a refer la seva vida”, ha indicat, tot i recordar també que “aquest home va ser condemnat per assassinat”.

“La gran majoria dels periodistes catalans no som així”, ha sentenciat, a més de demanar disculpes per l’esmentada entrevista, que no s’hauria de produir “ni en mitjans públics ni ens mitjans privats, però sobretot en mitjans públics”.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Quim, Maçanet, 29/01/2016 - 09:04

Fa fastic "la vostre". Jo soc un fervent de la bona informació com la del tele 5

#13 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 28/01/2016 - 22:36

Los asesinos de Bultó y Viola con su esposa eran de la banda terrorista EPOCA, predecesora de Terra Lliure. Su fundador y mentor, Batista i Roca. murió de cáncer antes del proceso, que se llamó Caso Batista y Roca. Ahora tiene una calle en el barrio de Les Corts con un monumento iluminado de noche.

#12 Tirant, bcn, 28/01/2016 - 21:31

Aquella entrevista va ser una ignomínia i un insult a les víctimes ... elaborada per un dels periodistes més sectari i fanàtic que cobra de TV3 ...

#11 Javier, Girona, 28/01/2016 - 20:03

El problema no es de Xavier Grasset sinó de las personas que le pusieron ahí y las que le mandaron hacer la entrevista para defender una ideas politicas. Y el problema es tambien de los que pusieron a los jefes de Grasset y así va subiendo hasta el president de la generalitat. Esto ya dura décadas..

#10 Manolo, Barcelona, 28/01/2016 - 19:51

Hablando de periodistas del régimen
Aún recuerdo al periodista de TV3, Om riendo las gracias de Pepe Rubianes cuando se le soltó la lengua diciendo aquello de "puta España"

Un peridista serio hubiera cortado o intentado cortar.

Pero claro. Un periodista serio no un pajarito como Om