Publicitat
Comunicació · 7 d'Abril de 2010. 10:32h.

"En las clases de catalán aprenderemos a chantajear"

La televisió d'Aragó insta "colocar la lengua gorda al pronunciar las eles" per parlar català

La televisió d'Aragó ha ironitzat sobre el fet que el seu govern ofereixi places de professor de català a les oposicions del 2011. En un vídeo satíric d'Oregon TV, s'explica que "cuando hablamos de profesor de catalán, nos referimos a profesor de catalán con todo lo que eso conlleva: es decir, impartiran clases de ahorro".

"Nos enseñaran a como no hacer gastos tontos en la vida cotidiana. Si nos vamos de marcha, cada uno se paga su consumición. Es muy importante el apartado negociaciones con el gobierno de Madrid: aquí aprenderemos a como chantajear quedando bien, a como hacernos valer. En definitiva, a como quedarnos con un trozito del pastel", s'indica.

Finalment, el gag conclou que "el catalán es mucho más que una lengua. Si lo del idioma es lo de menos. Hablar catalán es muy fácil, solo hay que colocar la lengua gorda cuando pronuncias las eles". Aragó TV ja va ironitzar sobre Catalunya mesos enrere amb una versió d'una ranxera de Rocio Durcal en què es deia que Catalunya "es solo una província del reino de Aragón".

Un moment del gag
Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#73 Ester, Nonaspe, 08/06/2010 - 15:16

Jo sic aragonesa i pago los meus impostos (entre ells los destinats a la televisió aragonesa que se'n riu de la meua llengua). M'agradaria poder tindre també los mateixos drets que tenen la resta d'aragonesos, no només les oblicacions, es just ¿no?.

#72 Lluïsa, BARNA, 23/04/2010 - 21:18

No hace falta comentar nada, yo por suerte soy bilingüe desde siempre y ahora hablo un tercer idioma, soy educada, respeto la opinión inteligente de los demás catalanes o de otro lugar, estos comentarios son de personas que no ven mas alla de su ombligo.

#71 sílvia, barna, 15/04/2010 - 16:15

Daniel (asturias) 08/04/2010 23:35: i no serà que que el que no volen és anar a fer canyes AMB TÚ i no saben com dir-t'ho? perquè que jo sàpiga aquí la gent de canyes sí que hi va...no t'hi has fixat?

#70 Francesc, Barcelona, 09/04/2010 - 10:42

Cal que els aragonesos també rècuperin la seva història que el poder estatal castellà ha tergiversat del tot. Recuparar la pròpia història és fer un acte de dignitat: els aragonesos, els valencians, els balears i els catalans.

#69 Francesc, Barcelona, 09/04/2010 - 10:39

Pr a Antonio Gascón, voleu que us digui una cosa? Sabíeu que en Cortès era aragonès? Es deia Alfons d'Urrea i Torrelles i era natural de la vila de Cortes a l'Aragó. I com se sap, al seu escut hi ha via la senyera de la Franja i de Catalunya.