Comunicació · 9 de Gener de 2023. 12:59h.

Enric Juliana agita el fantasma del cop d'estat

El periodista de La Vanguardia oblida l'intent d'assalt al Parlament

Enric Juliana agita el fantasma del cop d'estat

El director adjunto de La Vanguardia i cap de la delegació a Madrid, Enric Juliana, agita el fantasma del cop d'estat després de les eleccions generals a l'Estat espanyol que se celebraran aquest 2023 -encara no tenen data, però, a tot tardar, se celebraran el 10 de desembre de 2023-.

Juliana ho fa en una crònica al diari del grup Godó sobre "els desafiaments del 2023", on assegura que "la música Trump sona forta a la capital d'Espanya". "La legislatura podria acabar, com va passar als Estats Units i al Brasil, amb una temptativa de no reconèixer els resultats de l'eleccions generals", afirma.

El periodista assenyala que "la dinàmica en curs condueix a aquest punt: 'Resultat il·legítim' i en aquest sentit apunta que "a les xarxes de l'extrema dreta ja ha començat a circular la falòrnia que les eleccions poden ser manipulades pel Govern central a través de l'empresa encarregada del recompte".

Tanmateix, Enric Juliana afirma que les manifestacions a l'Estat "continuen sent pacífiques en la seva immensa majoria" i entre les que cita no apareix l'intent d'assalt al Parlament l'any 2018 després que l'aleshores president del Govern, Quim Torra, animés els CDR a "apretar".

"Les últimes escenes de batalla campal -diu- ens remeten al barri burgalès de Gamonal, el gener del 2014, i a la ciutat de Barcelona, a la tardor del 2019, després que es conegués la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés".

Finalment, el director adjunt de La Vanguardia manifesta que "la tensió política a Espanya s'expressa bàsicament a través dels debats parlamentaris, els mitjans de comunicació i les xarxes socials i, en menor mesura, al carrer".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Patumeiro, SantPatumet, 10/01/2023 - 11:08

El panfleto del grande de España

#24 Masias , Mis posaderas , 10/01/2023 - 08:03

Pues si el vulgo es necio y lo paga es justo, hablarle en necio para darle gusto

Que Felicidad, ya tenemos matraca para que queda de año.

#23 Martín, Villadecaballos, 10/01/2023 - 07:56

Menuda basura todo lo que sale del periodisto a sueldo ese. Puro sesgo impreso.

#22 Charly, Barcelona, 09/01/2023 - 23:19

Mientras el governet siga contratando páginas enteras de publicidad para decir "El món no s'atura, nosaltres tampoc, sempre endavant", rai...

#21 Bacallanera de Aglion, Badalona, 09/01/2023 - 22:34

Este presuntuoso viciado con los restaurantes caros, es una vergüenza. Con esta insinuación se retrata como un patético corrupto.