Publicitat
Comunicació · 17 de Novembre de 2009. 09:45h.

Enric Sopena sent "repugnància" per Laporta

Li recrimina "falta d'escrúpols" en la defensa de "presumptes delinqüents com Prenafeta i Alavedra"

Enric Sopena sent "repugnància" per Laporta

Sopena, en una imatge d'arxiu

El director d'El Plural i col·laborador habitual del programa La Noria de Telecinco, Enric Sopena, ha criticat Joan Laporta per "donar suport a dos presumptes delinqüents i a amics de vostè, Macià Alavedra i Lluis Prenafeta, coreligionaris seus, no tant en termes de sigles o de partit, com des d'una perspectiva més global o ideològica."

Sopena considera que "el victimisme és un dels instruments favorits dels nacionalistes". "El que va dir l'altre dia el president del F.C. Barcelona -en un acte de la Fundació Catalunya Oberta, controlada per convergents partidaris del liberalisme econòmic i, en paral·lel, de la independència- és una solemne ximpleria o un insult a la intel·ligència col·lectiva".

"Es tracta d'una provocació que perjudica la immensa majoria dels ciutadans de Catalunya i, per extensió, els de la resta d'Espanya. Per què es permet vostè afirmar que l'Operació Pretòria, que per cert dirigeix el magistrat Garzón -que és un barcelonista empedreït- ha estat, o està sent, humiliant per a ells i humiliant per a Catalunya? ", es pregunta.

Sopena admet que "és legítim que opini, amb deliri desbordant i cert fanatisme d'hooligang" i li retreu que "vostè sí que està cometent -segons el parer de molts culers no nacionalistes i tan catalans com vostè o més- un acte d'apropiació indeguda del F.C. Barcelona. Vostè no és expresident del Barça perquè continua sent president del club blaugrana".

"En veritat, produeix irritació i repugnància veure'l propagar el seu programa polític, posant al seu servei la gegantina plataforma que suposa el Barcelona", afirma, a més d'afegir que "vostè va poder ser elegit president gràcies a una operació de caràcter polític/nacionalista, L'elefant blau, dissenyada des dels despatxos de la Generalitat governada llavors per CiU".

"Prenafeta ja havia muntat, cap a 1988, una candidatura convergent per acabar amb l'espanyolista Núñez, però li va sortir malament la jugada", recorda. "Se li nota massa, senyor Laporta, que vostè, en el fons, aspira a ser una espècie de Silvio Berlusconi a la catalana. O, més ben dit, a capitanejar un partit com a Itàlia és, més o menys, la Lliga del Nord, creuem els dits", denúncia. "Vostè va a la seva i li importa poc el mal que, de portes enfora|fora, està fent a l'entitat. Vostè ha demostrat que manca d'escrúpols", critica.

"Ni Catalunya ha estat humiliada per haver-ne detingut uns quants de presumptes corruptes. Ni ells, els acusats, han estat humiliats. Ser nacionalista català no és, ni ha de ser mai, una patent de cors, Sr. Laporta. Ni a Catalunya se l'humilia quan l'Estat de Dret, fonamentat en la democràcia, actua i persegueix els qui han comès presumiblement una malifeta. És, senyor Laporta, al contrari del que vostè diu de forma demagògica per justificar el seu plantejament separatista", afegeix.

"El que seria humiliant per a Catalunya i per als catalans és que estiguéssim -el segle XXI- ancorats en un règim medieval, independent i amb furs, on uns quants senyors feudals tinguessin immunitat per a tot. O a l'Espanya de Franco, que vostè coneix molt bé no tant per edat com pels contactes familiars amb el seu sogre, o exsogre, qui l'acompanyava de vegades a les reunions nacionalistes per a la Presidència del Barça, sent ell membre de la Fundació Francisco Franco".

"I, en tot cas, no s'equivoqui. Cada gol del Barça no és un vot per a vostè, sinó una alegria per a tots els barcelonistes. Per a tots, no només per als seus", conclou.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#64 Paco el Negre, Alacant, 18/11/2009 - 13:39

Enric, el que no pots pair del Joan Laporta és que es declari independentista. Aquesta qüestió és la veritablement molesta per als teus esquemes mentals espanyolíssims. Estaria bé que tinguessis la decència d'admetre-ho.

#63 Josep, Santa Coloma, 18/11/2009 - 13:22

Endevant Sopena. Necessitem uns quants Sobrequés com vos. Fora aprofitats de poltrona

#62 Zukhov, London, 18/11/2009 - 13:10

Miri Sr. Sopena, el seu article és repugnant i propi d´un comissari polític. El seu joc és massa previsible i pretendre fer creure que defensa Catalunya des de Madrid, és infantil. Ah! I el Sr. Laporta té més pebrots que vostè.

#61 Josep Mª, Girona, 18/11/2009 - 12:10

Pobre home aquest sopena...
Ja es veu com és de fotut aixó de tenir "intel.legència col.lectiva".
Als normalets -com ara jo- que hem d´anar tirant amb la nostra individual intel.ligència, no ens sentim pas insultats pel Sr. Laporta. Al contrari!

#60 Xavier, SPB, 18/11/2009 - 10:58

Home!. El comissari politic torna!. Aquest millor esta callat i que no emboliqui massa. Sino, a Ferraz el treuran de nomina.
Ademes, aquest ja criticava la "deriva" catalanista de Laporta al 2006...Lo mes delirant es lo del regim feudal i independent...