Publicitat
Comunicació · 29 de Juny de 2012. 15:21h.

ERC i ICV presenten la candidatura de Salvador Alsius

Mòdol diu que si s'accepta la proposata de CiU i PPC "més valdria suprimir el CAC"

ERC i ICV presenten la candidatura de Salvador Alsius

Salvador Alsius

ERC i ICV-EUiA han presentat la candidatura del periodista Salvador Alsius com a membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). El diputat de la formació republicana, Carmel Mòdol, ha il·lustrat "l’extens currículum professional de Salvador Alsius que podria ser l’únic periodista membre del CAC".

També ha valorat la proposta que han entrat CiU i PPC i ha expressat que les dues formacions "tanquen el pacte de ferro que mantenen en matèria de mitjans de comunicació i que es va iniciar amb l’autèntica contrareforma que va ser la modificació de les lleis de l’audiovisual de Catalunya".

En aquest sentit, Mòdol ha destacat que "seria lamentable que un òrgan de control dels mitjans de comunicació no tingués cap professional dels mitjans en el seu consell" i ha apel·lat "a la consciència dels diputats en una votació, que demanarem secreta".

El responsable d'ERC en matèria de mitjans de comunicació ha afegut que la votació "pot decidir si el CAC és l’organisme que es va crear emmirallant-se en altres exemples europeus de perfil professional i per tal de fer una funció de control o si s’acaba convertint en un òrgan de control polític dels mitjans de comunicació desvirtuant absolutament els objectius amb que es va crear".

"Si això passés més valdria suprimir el CAC i espera temps millors", ha reblat. Per últim, ha recordat que aquest episodi del pacte PP i CIU "trenca la majoria di el consens assolit l’any 2007 amb les lleis de l’audiovisual que van obtenir el suport de 120 dels 135 diputats de la  cambra".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat