Publicitat
Comunicació · 21 de Setembre de 2021. 12:21h.

ERC vol controlar la Corpo deu anys més

El partit proposa que el consell de govern duri "com a mínim" una dècada

ERC vol controlar la Corpo deu anys més

Esquerra ha rebutjat el projecte de llei general de comunicació audiovisual elaborat pel Govern espanyol perquè "desprotegeix la llengua catalana" i per a la formació republicana "el català a l'audiovisual és un tema absolutament clau i estratègic pel país". La formació d'Oriol Junqueras ha remarcat en un comunicat que "portarem a terme totes les accions al nostre abast per protegir el català a l'audiovisual".

Entre aquestes accions, ERC ha proposat que el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -alguns dels seus membres fa més de sis anys que tenen el mandat caducat- duri "com a mínim" una dècada. "Per poder dur a terme la transformació que necessiten els nostres mitjans públics cal un consell de govern de la corporació catalana de mitjans de comunicació renovat i fort amb un projecte, com a mínim a deu anys vista", destaca.

Els republicans recorden que per dur a terme la renovació de la Corpo "necessitem una majoria qualificada de 2/3 i no podem perdre ni un minut més" i ha emplaçat la resta de grups "a seure i parlar seriosament i assegurar el consens necessari perquè TV3 sigui el motor del sector audiovisual del nostre país, en la nostra llengua".

ERC subratlla que l'avantprojecte espanyol demana a les plataformes una contribució del 5% per les produccions pròpies, però en aquest sentit reclama "augmentar-la fins al 10%" i demana que "no s'exclogui la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació del finançament addicional via taxa i que tampoc s'excloguin organismes reguladors nacionals com el CAC".

Finalment, manifesta que "tenim el compromís absolut de treballar perquè la llei audiovisual espanyola no enterri el català (explicitant el percentatge de producció en català)" i reitera "el compromís de treballar per impulsar la Llei Audiovisual catalana que data de 2005 i que també cal actualitzar i fer-ho amb un consens ampli".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 MANUEL FERNANDEZ, ESPLUGAS DE LLOBREGAT, 21/09/2021 - 15:21

Así se hace una Republiqueta Banco fuera de Cataluña/nya, control de Entes Públicos, ya solo queda que todos los catalanes sirvamos a la voz de su amo

#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 21/09/2021 - 13:58

Diez años más con Sanchís. No para de salivar pensándolo.

#2 Pepón, Bcn, 21/09/2021 - 13:51

Esta gente lo que quiere no es más que controlar los medios de comunicación para seguir con su programa de adoctrinamiento masivo. TV3 es a Cataluña lo que el Nodo fue a la España franquista. No les gusta para nada la diversidad de opinión. Para ellos sólo hay una verdad absoluta. Pero la realidad es más tozuda que ellos.

#1 Jaume, Barcelona, 21/09/2021 - 13:41

No heu llegit bé. La proposta és un projecte "a deu anys vista" com a mínim. No han dit que el Consell hagi e durar 10 anys.

#1.1 Luigi., Barcino, 21/09/2021 - 14:23

Un proyecto a diez años vista significa "quítate tú que me pongo yo" y nos vamos turnando, pero más de lo mismo.