Comunicació · 27 de Febrer de 2018. 10:32h.

ERC vol imposar Saül Gordillo com a president de la Corpo

La pugna pel control dels mitjans públics enfronta JuntsxCat i els republicans

ERC vol imposar Saül Gordillo com a president de la Corpo

Saül Gordillo

La pugna pel control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat -i el paper de Carles Puigdemont- està endarrerint les negociacions entre Junts per Catalunya i Esquerra per formar Govern.

ERC, que ha patit sovint el 'pressing' convergent a través dels mitjans públics, no vol cedir en aquest punt i reclama la presidència de la CCMA, que seria per a l'actual director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

El diari El Periódico informa, per la seva banda, que "a TV3 es mantindria l'esquema actual" amb la direcció de Vicent Sanchis i el director d'informatius per a David Bassa i Esquerra cediria a Junts per Catalunya el control de Catalunya Ràdio a canvi de poder accedir a la presidència de la Corpo, que actualment presideix Brauli Duart.

Així doncs, el fins ara cap d'informatius de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, es faria càrrec de la direcció del grup d'emissores, actualment en mans de Saül Gordillo, que continuaria com a director de la ràdio pública.

El digital El Nacional, en canvi, no garanteix la continuïtat de David Bassa -quota republicana- al capdavant dels serveis informatius de TV3 i explica que "a canvi de cedir la cúpula de la CCMA a ERC, JuntsxCat designarà el cap d'informatius de TV3". És a dir, tant el director com el cap d'informatius de TV3 i el de Catalunya Ràdio quedarien en mans de Junts per Catalunya.

El que passa és que cal renovar també el consell de govern de la CCMA i això significarà també l'entrada de Ciutadans amb dos consellers. El sobiranisme mantindria, tanmateix, el control de l'organisme amb tres i el PSC mantindria la seva representació amb un.

La renovació suposarà també la sortida del representant del PP, Armand Querol, atès que el partit s'ha quedat amb només quatre diputats al Parlament. Querol, un home de Vidal-Quadras, porta en l'organisme des dels anys 90 i ha sobreviscut a totes les batalles internes del PP.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 27/02/2018 - 13:48


"Joan @joanbst

Que el mayor problema ahora mismo para formar Govern, y por ende seguir con Catalunya bloqueada y el 155, sea el control de un sistema de propaganda que se paga con dinero público, debería poner los pelos de punta a cualquiera. Con lacito y sin lacito"

#8 Joan Ramon, Barcelona, 27/02/2018 - 13:29

Les televisions i ràdios públiques només són instruments de propaganda del partit en el poder.
Cal una llei que digui: "Les administracions no podran subvencionar cap mitjà de comunicació.Queden prohibides les ràdios, diaris i televisions de titularitat pública"

#7 Purria Separata, Mollerussa, 27/02/2018 - 12:28

Lógico. El "Völkischer Beobachter" siempre ha sido una pieza codiciada por los secenacionalistas.

#7.1 pepe.----, andorra, 27/02/2018 - 12:44

Si, pero la culpa no es de los separatas, sino de quien se lo consiente.

#6 pepe.----, andorra, 27/02/2018 - 11:50

ahora se llama asi a la nomina en catalan? corpo?

#5 sid, bcn, 27/02/2018 - 11:11

bons sous, poca feina i fer propaganda, un xollo per un polític totalitari