La pugna pel control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat -i el paper de Carles Puigdemont- està endarrerint les negociacions entre Junts per Catalunya i Esquerra per formar Govern.
ERC, que ha patit sovint el 'pressing' convergent a través dels mitjans públics, no vol cedir en aquest punt i reclama la presidència de la CCMA, que seria per a l'actual director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.
El diari El Periódico informa, per la seva banda, que "a TV3 es mantindria l'esquema actual" amb la direcció de Vicent Sanchis i el director d'informatius per a David Bassa i Esquerra cediria a Junts per Catalunya el control de Catalunya Ràdio a canvi de poder accedir a la presidència de la Corpo, que actualment presideix Brauli Duart.
Així doncs, el fins ara cap d'informatius de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, es faria càrrec de la direcció del grup d'emissores, actualment en mans de Saül Gordillo, que continuaria com a director de la ràdio pública.
El digital El Nacional, en canvi, no garanteix la continuïtat de David Bassa -quota republicana- al capdavant dels serveis informatius de TV3 i explica que "a canvi de cedir la cúpula de la CCMA a ERC, JuntsxCat designarà el cap d'informatius de TV3". És a dir, tant el director com el cap d'informatius de TV3 i el de Catalunya Ràdio quedarien en mans de Junts per Catalunya.
El que passa és que cal renovar també el consell de govern de la CCMA i això significarà també l'entrada de Ciutadans amb dos consellers. El sobiranisme mantindria, tanmateix, el control de l'organisme amb tres i el PSC mantindria la seva representació amb un.
La renovació suposarà també la sortida del representant del PP, Armand Querol, atès que el partit s'ha quedat amb només quatre diputats al Parlament. Querol, un home de Vidal-Quadras, porta en l'organisme des dels anys 90 i ha sobreviscut a totes les batalles internes del PP.