Publicitat
Comunicació · 2 de Maig de 2020. 20:12h.

"És increïble que Catalunya tingui un president com Torra"

Manuel Trallero, periodista i escriptor: "Pujol és el pare de el procés"

"És increïble que Catalunya tingui un president com Torra"

Manuel Trallero (Barcelona, 1951) és segurament l'home que més sap de el cas Palau i de Jordi Pujol. Del cas Palau -la sentència definitiva s'ha sabut ara- perquè va escriure el 2012 el llibre més documentat sobre el tema: "Música celestila. Del mal anomenat caos Millet o cas Palau" (Debat) i de Jordi Pujol perquè va escriure -al costat de l'historiador Josep Guixà- "Pujol. Tot era mentida (1930-1962)".

En aquesta entrevista afirma que "algú hauria de demanar disculpes pel cas Palau" perquè la instrucció va durar onze anys i va tenir diversos jutges. També es queixa que, en la seva opinió, el fiscal de el cas, Emilio Sánchez Ulled -elogiat per gairebé tot el món- no va estar a l'altura.

I que, durant la vista oral, va trobar a faltar per exemple l'exdirigent del PP Francesc Vendrell, ara alt càrrec al Síndic de Greuges, perquè es "va entrevistar quinze vegades amb Millet" o que Artur Mas, llavors líder de CDC, hagi sortit del seu confinament a Vilassar. "Mas té facilitat per desaparèixer de l'escena", afirma.

També assegura, sobre l'expresident, que "Pujol és un impostor" i que "no quedarà res de la seva obra de govern". "TV3 -manifesta- havia de ser la BBC i s'ha convertit en el No-Do". O que "l'escola catalana és un gueto per a immigrants" perquè la majoria de dirigents polítics porten els seus fills a escoles privades trilingües.

D'altra banda considera que "Catalunya té un doble complex: d'inferioritat i de superioritat" que, al seu parer, explicaria el procés. I repassa alguns dels errors de l'independentisme: "Creu que l'Estat no existeix" tot i que confessa que "si m'haguessin deixat una tarda amb Soraya m'hauria fet dels CDR".

La seva opinió sobre l'actual president de la Generalitat no és molt millor: "Que Catalunya tingui un president com Torra em sembla una broma" i creu que l'independentisme i Podem són "dos populismes" a l'igual que no descarta "episodis de violència" entre les dues comunitats catalanes i sóc testimoni que fa temps que ho va dir. Pel que fa a la premsa considera que, amb el procés i el coronavirus, "s'ha infantilitzat. /Una entrevista de Xavier Rius.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 Vicente SALA, VILASSAR DE MAR, 05/05/2020 - 08:48

empezando por trallero, i continuando por otros muchos, ... Una colla de ignorantes, que tienen que escribir algo, para confundirse a ellos mismos, .. La cuestion es escribir, sin importarles nada.... Vale mas que se callen, i todos tranquilos.

#16 Vicente SALA, VILASSAR DE MAR, 05/05/2020 - 08:42

muchos comentarios, .. Todos de gente ofuscada e ignorantes, que solo sirven para confundir i confundirse.... Tonterias de cada dia, .. Muchos predican lo que no creen, ni saben.

#14 Marga, San Cucufate del Valles, 03/05/2020 - 17:52

Trallero: otro estómago agradecido de las cloacas del Estado español sin las cuales sería otro escritor mediocre y el cual solamente es ensalzado en medios ultranacionalistas españoles como esta web llena de voxeros, falangistas de las jons y soldados de Cristo Rey.

#14.1 A Marga , Barcelona , 03/05/2020 - 23:05

Cunto tópico de la incultura profunda

#14.2 El Caudillo, El Ferrol del Caudillo, 04/05/2020 - 15:27

Haga el favor de no meterse con Lluis Llach.

#14.3 Oriol, BCN, 04/05/2020 - 17:23

En altre temps em semblava una veu crítica de veritat, i potser ho era, però li passa com el Gregorio Morán: el volen a mitjans com e-notícies i Crónica Global. D'altra banda, n'estic fart de sentir que Pujol és el pare del procés. Això és una xorrada com una catedral.

#12 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 03/05/2020 - 15:07

No hay que olvidar que el gran saqueo de Cataluña por parte de la mafia del 3% no habría sido posible sin en beneplácito aborregado y acrítico de una parte considerable de la población

#11 Pere Andreu, Barcelona, 03/05/2020 - 13:56

El Conde de Godó ha estat col·laborador necessari amb aquesta deriva. Va purgar les vues incòmodes Trallero i Morán, (seguint dictats de la Gene?) .I ens ha deixat a Rahola, Marc-Alvaro i tot l'odi vomitiu de la seva ràdio Rac-1. Espero que com a mínim li estiguin pagant bé en forma de subvenció, perquè està ajudant a destrossar una societat.