Publicitat
Comunicació · 12 de Novembre de 2013. 15:42h.

"És una pregunta estúpida"

Un fotògraf nord-americà es "baralla" amb una periodista de La Vanguardia

"És una pregunta estúpida"

Imatge de l'entrevista

El fotògraf nord-americà, Danny Lyon, i la periodista Ima Sanchís, s'han barallat, en la Contra de La Vanguardia. Lyon, en repetides ocasions, s'ha negat a contestar les preguntes del mitjà de Godó en considerar-les "estúpides". Sanchís, per la seva banda, li ha retret "falta d'humilitat" i el defineix com "desafiador, desagradable i arrogant des del minut zero".

Així, quan Sanchís pregunta "què va entendre sobre la condició humana convivint amb els presos?", el fotògraf, representant del nou documentalisme, replica que "no entenc la pregunta". Quan li pregunta "què va aprendre" durant els anys que va estudiar els moters, Lyon contesta que "no m’agrada la seva pregunta. Jo aprenc llegint llibres, en aquella època el Miracle de la rosa, de Jean Genet, que em va influir molt".

"I vivint, què ha après?", insisteix la periodista. "No puc contestar a aquesta pregunta perquè és una pregunta estúpida", diu el fotògraf, que repregunta a la periodista "vostè què ha après fent entrevistes?". Quan aquesta respon que "les grans persones són humils", Lyon exclama "vol que jo sigui humil?!".

El president dels EUA també és motiu de fricció. A Lyon no li agrada que Sanchís digui que "ens ha mentit", i replica "Obama és el president del meu país... I acaba de dir-li mentider!". "Si veu les meves fotos observarà que tinc una gran empatia cap als altres, vostè inclosa encara que ens estiguem barallant", conclou.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Marc, Igualada, 13/11/2013 - 10:57

Ja era hora que algú plantés cara a aquesta variant de periodisme pretenciós però intel·lectualment buit de contingut que s'està imposant en aquest país. Preguntes com "Què ha aprés sobre la condicó humana ... ?" són de jutjat de guàrdia.

#10 Xavier V, Barcelona, 13/11/2013 - 10:28

Quan llegeixo algú que es presenta dient "Sóc un intel.lectual", plego el diari i me'n vaig!

#9 La contra tb es contradiu, Empordà, 12/11/2013 - 22:49

La Ima aquesta cop s'ha equivocat profundament, quan diu que 'Obama ens ha mentit'. Suposant que això fos cert (i que no l'estiguin mentint a ell els seus propis serveis secrets), seria i en tot cas, els electors nordamericans que el varen votar. Que jo sàpiga ella no tenia dret a vot.

#8 Quo vadis?, Bcn, 12/11/2013 - 20:53

Els de LV sempre han anat una mica pujadets, no només els de La Contra. Es troben amb un tio que està del tornada de tot i els deixa amb un pam de nas. Una bona cura d'humilitat ja els va bé.

#7 Claüc, Sabadell, 12/11/2013 - 20:25

Sembla que hi ha una mica de tot. Ell és una mica arrogant i ella fa preguntes genèriques incontestables des del punt de vista d'una persona que vol ser sincera.
Preguntar "vivint, què ha après?" és realment molt estúpid.
Bé, pot respondre "tot el què sé"
Què aporta aquesta pregunta?