Publicitat
Comunicació · 22 de Març de 2018. 13:05h.

Espanya, segons Terribas

"Va desaparèixer la llum, l'alegria, les converses, la música i es va fer fosc”

La presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, en la seva editorial, ha demanat a l’audiència “deixeu-me que us expliqui un conte” per a denunciar les actuacions de l’Estat espanyol, que segon el seu parer, esdevindrà un lloc trist, ple de presoners, sense alegria, on la gent no es parlarà i tothom voldrà fugir-ne.

Terribas, en primer lloc, s’ha preguntat, en referència a Jordi Turull, si el jutge Llarena “decidirà empresonar un president de la Generalitat que no ha estat jutjat, no ha estat condemnat i ja investit per un parlament democràtic que representa la ciutadania de Catalunya”.

“Però mirem generacions enllà, deixeu-me que us expliqui un conte…”, ha iniciat.

“Hi havia una vegada un Estat que es va sentir amenaçat per un moviment social i polític que volia la independència. Un dia, dos milions de persones cansades que l'Estat una vegada i una altra els negués el dret a decidir si volien formar part del seu regne o no, van organitzar-se per votar, desobeint les seves ordres”.

“El van desafiar. I van voler marxar. Però no ho van aconseguir... i l'Estat, enfurismat, els va dir: ara caurà sobre vosaltres un malefici que durarà anys. Us tancarem per torns a la torre del castell més alt, on ningú podrà sentir la vostra veu, i tot el món serà testimoni de la nostra fermesa”.

“Cridareu, cridareu, cridareu des del capdamunt de la torre, i passejareu per tot el món la vostra indignació, però cada gest que feu, serà vigilat i perseguit, i quan us encalcem, us tancarem a la torre d'on ningú podrà venir a rescatar-vos”.

“Passaven els dies, els mesos i els anys, i l'Estat perseguia, detenia, jutjava i empresonava... i sense adonar-se'n, dels seus carrers i de les seves places, va desaparèixer la llum, l'alegria, les converses i la música i es va fer fosc”.

“No se sentia res. Només el silenci pesant de portes que s'obrien i es tancaven. I les nits es van menjar els dies. Aquell Estat s'havia convertit en l'indret de l'eterna fugida. Però, al segle XXI, la gràcia dels contes és aprendre a canviar els finals…”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#64 Xanxo, Xina, 23/03/2018 - 23:34

Vaya como siempre la miserable vibora

#63 botifler1914, Sinitaca, 23/03/2018 - 18:23

No guapita en España vuelve a amanecer, donde reina la oscuridad es aqui.

#62 pepe, andorra, 23/03/2018 - 11:35

q bien ha definido lo q es la región española de Cataluña desde q los separatas se quedaron con el gobierno de la autonomia en el reparto de 1978.

#61 Sarola, Castelldefels, 23/03/2018 - 10:02

¡ Tornarem a lluitar, Tornarem a patir i Tornarem a perdre !

#61.1 patumeiro, Sant Patumet, 23/03/2018 - 23:47

Tornarem a fer el ridicul, es mas realista.

#60 ElhombredelPatinete, Sant Boi de Tabarnia, 23/03/2018 - 09:28

Cuentos tractorianos....