Publicitat
Comunicació · 22 de Maig de 2020. 10:21h.

"Espanya va fer un cop d'estat", segons el director de Vilaweb

Vicent Partal agraeix a Puigdemont "les victòries que l'exili ha infligit a l'Estat espanyol"

"Espanya va fer un cop d'estat", segons el director de Vilaweb

El director de Vilaweb, Vicent Partal, ha entrevistat l'expresident de la Generalitat; Carles Puigdemont, i durant la conversa ha assegurat que l'1-O "no va funcionar" perquè, segons ell, "Espanya va fer un cop d'Estat" i ha demanat a l'ara eurodiputat què volia dir a Perpinyà quan va instar l'independentisme a preparar-se.

Puigdemont ha dit que "el 'preparem-nos' apel·la a posar en un pot comú les lliçons de l'octubre del 2017" i, en aquest sentit, ha assenyalat que l'independentisme s'ha de preparar perquè "quan trobem la paret, que ara la coneixem amb detall –no com l'octubre del 17–, sapiguem com ho hem de fer per guanyar aquesta paret".

"'Preparem-nos' per com podem fer front a les ofensives de l'Estat en l'àmbit econòmic, financer, estratègic i ara precisament en aquests dies de confiament hem de pensar també la manera com hem pogut sobreviure i suportar-lo basant-nos en els nostres propis recursos", ha remarcat.

Tanmateix, ha admès que per assolir la independència i "puguem arribar al dia que superem la paret amb èxit", caldrà "treballar molts anys i mesos abans". Carles Puigdemont ha exposat que "necessitem societat civil, treballar al marge també de les institucions autonòmiques. Potser fora de Catalunya algunes coses, treballar també des de l'interior... El 'preparem-nos' és la comunió de totes aquestes estratègies", ha destacat.

Finalment, ha assegurat que és "possible" la independència de Catalunya "perquè el procés d'independència ja va començar l'1-O del 2017 i no té marxa enrere". "Pot tenir diverses velocitats, pujades i baixades. Però és que el procés d'independència ja ha començat i des d'aquest punt de vista no tenim cap més destinació que no sigui l'estat independent", ha conclòs.

El periodista ha acomiadat l'entrevista agraint-li la conversa a Puigdemont i "tot l'esforç que feu des de l'exili, les victòries des de l'exili, que han estat determinants; les victòries que l'exili ha infligit a l'Estat espanyol".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#39 Juan Dequidt, a coruña, 24/05/2020 - 13:44

En algo no mintieron.
El mundo nos mira... Sí cierto y se descojona.
Pero mientras, carencias sanitarias, abuelos a lo que se les "recomienda" que se dejen morir en casa.
En fin, una pena.
No reconozco esta Cataluña.

#38 Marti, Barcelona, 23/05/2020 - 12:32

Està demostrat que l'eficacia i la solvencia d'e-noticies es absoluta. Només cal veure com estan de rabiosos els lazis que s'han proposat puntuar negatiu a tots els comentaris que reflexen la veritat i que els fa mal llegir. Lo bo del cas es que s'han d'empasar la lectura de les veritats, cosa que els pot portar a un trastorn mental sever...

#36 pere m. , sabadell, 22/05/2020 - 23:50

el món parat per problemes reals, molta gent patint per com podrà portar un plat a casa i aquests amb les panxes ben plenes i subvencionats per tots a les seves batalletes. pena, fàstic i vergonya de tot plegat.

#35 Tirant, Bcn, 22/05/2020 - 21:30

Aquesta gent és patètica als seus deliris ... No entenc com després del monumental engany a què van ser sotmesos encara hi ha persones que els veneren. Una qüestió de psicologia, sociologia o psiquiatria, no ho tinc clar ...

#34 catafracto, Barcelona, 22/05/2020 - 20:25

Digamos que hay tantas posibilidades de considerar un "golpe de Estado" la aplicación del 155CE como de que Cataluña vaya a ser independiente. Vaya dos imbéciles.