Publicitat
Comunicació · 3 de Gener de 2022. 20:32h.

Fiscalia arxiva la denúncia contra TV3 pel mag Lari

No veu delicte d'odi dir que parla en castellà perquè "així semblo més dolent"

Fiscalia arxiva la denúncia contra TV3 pel mag Lari

La fiscalia ha arxivat la denúncia que l'associació Hablamos Español va presentar a l'octubre contra el programa L'Au pair de TV3. El capítol estava protagonitzat pel Mag Lari que, disfressat de calamar gegant, deia passava de parlar català a castellà a uns nens per "semblar més dolent".

Després de l'emissió del capítol, Hablamos Español va presentar una denúncia el 25 d'agost al considerar que el comentari del mag constituïa un delicte d'odi i que era especialment greu perquè anava dirigit a un públic infantil. A l'octubre, la fiscalia de Barcelona va anunciar que obria una investigació a TV3 per aclarir els fets.

En l'escrit en què argumenta l'arxivament de la denúncia, la fiscalia diu que "si bé es detecta certa tensió per tendències a la discriminació per motius ideològics", creu que no reuneix els "requisits" per ser considerada "com a incitadora o promotora d'odi".

"En el llenguatge no es detecta la contundència que es requereix perquè sigui rellevant penalment", recull l'escrit, que dóna per bona l'explicació que el mateix mag i humorista va donar, dient que la frase no estava en el guió del programa. "Es desprèn que no era la seva intenció ofendre ningú", explica en el text.

La president de Hablamos Español, Gloria Lago, ha lamentat que "la fiscalia es preocupi més de no molestar els nacionalistes catalans que de protegir els nens contra missatges discriminatoris o d'odi" i ha recordat que "en el seu moment la fiscalia de Barcelona ja va arxivar una denúncia nostra, quan ens van rebentar la nostra reeixida manifestació de 2018, malgrat l'exhaustiu informe que va presentar la Policia Nacional".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Barretina a rosca, Black hole, 04/01/2022 - 18:17

Ese racismo, xenofobia y supremacismo que impregna toda la sociedad catalana, la de los auténticos catalanes de pura raza, que se va aplicando gota a gota y se comprueba en todas sus acciones y palabras, ese adoctrinamiento sin manual, salen 175 casos de abusos sexuales a menores en Valencia y nos sorprendemos. ¿Que harán cuando no los veamos?

#3 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 04/01/2022 - 06:52

Las fiscalías están compradas en todo el país,no me queda otra explicación que aclare estas posturas

Hablar en un idioma específico a niños para"parecer más malvado",conociendo la campaña de desprestigio por nuestra lengua(lengua bastarda según algunos ignorantes que no contrastan nada fuera de la burbuja), tiene un pretexto obvio

#2 Capit@n España, Purgandus populus, 04/01/2022 - 00:19

No se le pudo juzgar. Un berberecho no es un sujeto jurídico..jajajajajaja