Publicitat
Comunicació · 21 de Juny de 2017. 21:09h.

Forcadell: "a Catalunya tenim grans periodistes"

Xavier Bosch, que rep el Premi Quim Regàs, es pregunta si ha estat “massa pendent de les institucions"

Forcadell: "a Catalunya tenim grans periodistes"

Forcadell amb Bosch (foto: Parlament)

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha afirmat que “a Catalunya tenim grans periodistes” durant el lliurament del X Premi Quim Regàs que ha rebut aquest dimecres Xavier Bosch. Forcadell l’ha posat com exemple i ha afirmat que era “optimista sobre el futur del periodisme a casa nostra".

Bosch ha recollit el guardó preguntat-se si el periodisme ha estat “massa pendent de les institucions i massa poc dels ciutadans” i “si els silencis còmplices que durant massa temps hem fet els mitjans han fet que els ciutadans perdessin la confiança en els mitjans tradicionals”. "Si la resposta a totes aquestes preguntes és afirmativa, és que hem convertit el periodisme i el poder en dues cantonades del mateix món", ha conclòs.

La president del Parlament també ha fet una crida als periodistes perquè defensin "sempre els seus drets i les seves llibertats, perquè en depenen drets i llibertats de tota la ciutadania" i "vetllin contra els abusos del poder". La cambra ha lliurat el premi a Xavier Bosch en reconeixement a la seva carrera professional, que, en paraules del jurat, “entronca amb la passió, l’exigència i la innovació que van presidir la trajectòria de Regàs”.

El periodista ha dedicat el premi a Carles Capdevila, mort l'1 de juny, i ha destacat la capacitat. En l'acte també hi han intervingut el secretari i el president del jurat, Rafael Jorba i Santi Nolla respectivament. Jorba ha llegit l'acta d'atorgament del premi, i Nolla, director i conseller delegat de 'Mundo Deportivo', ha fet la glossa de Bosch, de qui ha destacat que "simbolitza el periodista total", el rigor, el pas per diversos mitjans de comunicació, la vessant literària i la qualitat humana.

El premi consisteix en una obra feta expressament per Joan Pere Viladecans i reconeix “la innovació i la trajectòria professional d'un periodista que manté viu el rigor, l'exigència i la innovació professional que van caracteritzar la carrera de Regàs”, segons ha informat el Parlament en un comunicat.

   

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 botifler1914, Sinitaca, 22/06/2017 - 13:11

Si, y muy bien pagados por los tuyos Carmen.

#11 alemany von stolberg, tortosa, 22/06/2017 - 12:43

En realitat vol dir tenim grans amics periodistas i periodistos

#10 Kropotkin, Vic, 22/06/2017 - 08:26

Es obvio. La gente de pura raza catalana son los mejores del mundo mundial. Los "mas mejores" en inteligencia y belleza. Semos la monda. EL mundo nos mira y nos admita. Nos envidia. Que suerte tenemos de tener tantas cualidades. Aparte de la humildad, claro... Jua, jua, jua,...

#9 Im-presionant, Sant Quirze Safaja, 22/06/2017 - 06:47

Llicenciada en Filosofia i Ciències de la Informació i Master en Filologia Catalana. Només cal sentir-la parlar per saber perquè el gran èxit de les universitats catalans es estar entre el 150 i el 200 a les classificacions mundials. I això gràcies als científics, no als humanistes. Quina por segons quins afalacs!!

#8 Luigi., Barcino, 21/06/2017 - 23:42

La CUP vol que només rebin subvencions els mitjans «compromesos» amb el referèndum.