Publicitat
Comunicació · 19 de Febrer de 2020. 12:06h.

Francesc de Carreras denuncia la "prevaricació" de les autoritats

També critica el silenci dels mitjans i el fracàs de la societat catalana

Francesc de Carreras denuncia la "prevaricació" de les autoritats

El professor de Dret Constitucional Francesc de Carreras ha denunciat en un article a El País la "prevaricació" de les autoritats amb el tall l'avinguda Meridiana de Barcelona, que es produeix ininterrompudament des de fa 128 dies.

De Carreras fa referència al vídeo enregistrat aquest passat dissabte pel periodista Xavier Rius i manifesta que "mostra un aspecte de la faceta violenta i intimidatòria del moviment independentista i de la impunitat amb què actua, facilitada naturalment per la permissivitat de les autoritats, el silenci dels mitjans de comunicació, la complicitat de les elits socials i la por dels ciutadans".

També assenyala que "en aquest vídeo es comprova com a Catalunya les autoritats prevariquen, els mitjans de comunicació no informen ni denuncien, les elits socials es comporten com els seus antecessors durant el franquisme, i els ciutadans estan apàtics i resignats, tan silenciats per la por com en les dictadures".

L'articulista denuncia que "els Mossos contemplen l’espectacle a distància sense intervenir, la Guàrdia Urbana brilla per la seva absència, i els polítics emparen els manifestants o estan ocupats amb el famós diàleg".

"Només algunes petites associacions, com Impulso Ciudadano o S'ha acabat, o representants dels més perjudicats de la zona, com Comerciants Fabra Centre o Barcelona Comerç, aixequen la veu amb dignitat i valentia. La resta abaixen el cap i callen: els deixen sols davant del perill", lamenta.

Francesc de Carreras destaca "la dignitat de Rius com a periodista" i subratlla "la seva independència" per "informar de tot i, en general, amb exactitud, acollir opinions de totes les tendències, fins i tot les contràries a les seves". En aquest sentit, també diu que e-notícies "ha contribuït a mantenir una parcel·la de concòrdia i convivència a Catalunya, no com altres mitjans que fomenten l’antagonisme, la confrontació i l’odi". "Per totes aquestes raons, no només per l’agressió de l’altre dia, la professionalitat de Rius es mereix un reconeixement", sentencia.

"Què li passa a la societat catalana?" es pregunta el professor de Dret Constitucional, que lamenta que estigui "callada, submisa, indiferent i irresponsable" davant el tall de la Meridiana. "Al final acabes pensant que aquesta lenta decadència de Catalunya és culpa dels sectors dirigents de la societat catalana", conclou.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#18 Figueras, figueras, 19/02/2020 - 23:44

¿Que le pasa a la sociedad Catalana? ADOCTRINAMIENTO

#17 Daniel, Barna, 19/02/2020 - 17:43

Sr.Rius, investigue esa empresa llamada 13 Ventures. Haga periodismo de investigacion sobre ellos y se va a encontrar grandes sorpresas.
Contaminaron a sueldo las redes sociales al servicio del Barsa. Pero tambien trabajaron para otros haciendo la misma tarea, pero distintos fines... Y lo dejo y lo se de buena fuente. Siga el dinero....

#16 Pepón, Bcn, 19/02/2020 - 17:27

El fracaso de la sociedad catalana es total. Vivimos bajo un régimen nacionalista donde el que ose poner en duda los principios fundamentales del movimiento es civilmente eliminado.

#16.1 alejo, NYC, 19/02/2020 - 18:22

Esto se debe a la dejadez total y del gobierno central de turno por 40 años. Esto en un lugar como Francia no pasaria . Las autonomias son el talon de aquiles de España. La constitucion se debe modernizar en cuanto antes para que los derechos de todos sean respetados en cualquier sitio del pais. Y si, tienen mas culpa los socialistos...

#15 OFNI, EL CARXE, 19/02/2020 - 15:45

"No sé a què es pot referir este professor de dret amb açò de dichitals que fomenten l´odi,l´enfrontament i l´antagonisme.Estes coses només passen a Ruanda i a Ecspanya,tots dos països africans.Almenys a Ruanda tenen selva,en canvi la Meseta és desèrtica."
Vicenç Pardal,Villagüevo

#14 Neferu, Barcelona, 19/02/2020 - 15:39

Muy diferente sería si los 3 millones que somos tomásemos conciencia y les plantásemos cara pacíficamente pero, desgraciadamente no se está por la labor y como les dejamos hacer cualquier cosa que se les ocurra por anti democrática que sea, por tener el apoyo de los gobernantes, cada día se crecen más, cada día más se envalentonan