Publicitat
Comunicació · 13 d'Agost de 2020. 11:55h.

Francesc-Marc Álvaro cau del cavall

"La desobediència des del poder és un oxímoron que condueix a carrerons sense sortida"

Francesc-Marc Álvaro cau del cavall

El periodista Francesc-Marc Álvaro ha qualificat de "sainet" el ple del Parlament sobre la monarquia i la posterior polèmica per la publicació escapçada de les resolucions aprovades a la cambra pels partits independentistes.

L'articulista exposa que per als polítics "el tedi podria ser una barrera contra l'excés de gestos i frases buides". "En aquest sentit, el darrer sainet al Parlament de Catalunya indica que alguns haurien de jeure una bona estona i allargar la becaina fins a final d'any", afegeix.

Álvaro admet en un article a La Vanguardia que "una migdiada no els convertiria en Churchill", però considera que "els faria comprendre que la desobediència des del poder –com sabem des de l'octubre del 2017– és un oxímoron que condueix a carrerons sense sortida".

Aquest text no és el primer que Francesc-Marc Álvaro escriu contra el procés, encara que fos un dels seus gurus. El passat 22 de juny va rebutjar la proposta que va fer la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, de repetir unes eleccions plebiscitàries i va admetre que "el 27 de setembre del 2015 el sobiranisme va guanyar en escons però va perdre el plebiscit".

També en va escriure un el setembre de l'any passat on enumerava les "deu lliçons d'un referèndum a la contra" i es preguntava si "tenia sentit fer un referèndum que no era pactat i que, a més, seria prohibit i reprimit durament". En aquest sentit, va afirmar que "amb perspectiva, l'independentisme va malgastar una valuosa bala de plata. Avui gairebé tothom dins l'independentisme continua demanant un referèndum pactat".

El periodista va reconèixer uns dies abans, en una entrevista a l'Ara, que "hi ha el desengany de la bona gent de l'independentisme, perquè els han dit dues coses alhora: farem seure Madrid i tirarem endavant igualment. Bé, Madrid no s'ha assegut i tampoc ho hem fet. I som en aquest bucle".

L'anàlisi del columnista de La Vanguardia contrasta amb el llibre que va publicar el 2015, en ple apogeu del procés, "Per què hem guanyat" (Comanegra). Aquest darrer llibre es va publicar l'endemà de la segona investidura frustrada d'Artur Mas després de les eleccions del 27 de setembre del 2015.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#25 Escamarlà, Barcelona, 15/08/2020 - 22:27

Però a veure, Alvaro: hem guanyat o hem perdut ?

#24 Gerard de sarria, SARRIA, 14/08/2020 - 21:34

Ah, ah.. El bocatorta dona lliçons. Un cul llogat... Com tants

#23 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/08/2020 - 17:04

¡Cuánto mal habéis hecho gente como tu Frances-Marc Alvaro! Siempre comenabos del poder y nunca peridistas.

#22 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 14/08/2020 - 13:12

Si los objetivos eran destrozar la sociedad de la región, dejar en los huesos su economía y saquear al máximo los fondos públicos para rellenar hasta los topes cuentas andorranas, el proceso secesionista ha sido un éxito rotundo

#21 Cthulhu, Cesto Jorge, 14/08/2020 - 11:22

Amb algú li interessa el que digui en Bocatorta?