Publicitat
Comunicació · 2 de Juny de 2016. 09:14h.

Francesc-Marc Álvaro ja no es declara "massista"

El columnista proper a Convergència diu que "la nova CDC ha d'aprofitar Mas sense que el seu pes la freni”

Francesc-Marc Álvaro ja no es declara "massista"

Imatge de l'article

El periodista Francesc-Marc Álvaro, que anteriorment s’havia declarat “massista”, afirma ara en un article a La Vanguardia que “la nova CDC ha d'aprofitar Mas sense que el seu pes la freni”. Álvaro considera que “la determinació és la principal virtut de Mas i la tossuderia és el seu principal defecte, com saben tots els que hi han col·laborat”.

“Això ha generat episodis de victòria i situacions de derrota, moments de gran encert i escenes de complicació extrema. Sumat i restat, Mas ha desmentit rotundament tots els que fa anys que l'havien enterrat, però no ha pogut evitar ser massa presoner de la seva forma de llegir les oportunitats”, lamenta.

El periodista creu que “ara, quan el repte principal del líder no és conquerir el poder ni governar sinó imaginar una nova cultura política, Mas haurà de ser més estratègic que tàctic, i haurà de tendir a refiar-se més d'equips amplis i plurals que de nuclis fidels”.

“El Mas preferit de Mas és el personatge que governa sense fer soroll, que fa els deures i que posa la seva dèria cartesiana al servei de la gestió. Però aquest Mas ­el que arriba al poder l'any 2010­ es volatilitza quan Rajoy es nega a parlar d'un nou pacte fiscal. Llavors, davant el nou context, Mas descobreix la gran (i tràgica) política en paral·lel a l'independentisme, i fa el que mai havia pensat que faria”, explica.

Aquesta “tossuderia” que ara assenyala Álvaro com a “principal defecte” era el passat novembre motiu d’elogi. Durant la presentació del llibre “Per què hem guanyat”, que va comptar amb la presència del propi Mas, el periodista va admetre que admirava a l’expresident de la Generalitat perquè és “tossut” i perquè molt sovint ha contraposat la seva actuació al propi partit. ”Sóc massista perquè sempre he admirat la gent que assumeix un compromís i intenta tirar-lo endavant. Artur Mas ho fa i ho ha fet”, sentenciava.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Les rates del 'procés', Vic, 03/06/2016 - 14:56

Ja ho diuen això de què ?quan el barco s?enfonsa, les primeres que fugen són les rates?

#5 Carlos Gomez, Bcn, 02/06/2016 - 13:40

".. pero no ha podido evitar ser demasiado prisionero de su forma de leer las oportunidades"

Quina forma tan rastrera de dir que es un fracasat.
Aquest senyor bocatorta no es mes obtus perque la geometria encara te limits.

#4 Carlos Gomez, Bcn, 02/06/2016 - 12:02

El Barbeta es trova molt sol a Washington venent Vanguardias pel carrer.

#3 angelito, barcelona, 02/06/2016 - 11:18

Hay que adaptarse a los tiempos, si no se quiere bajar uno del tren, igual que Ramoneda y Mascarell.

#1 botifler1914, Sintaca, 02/06/2016 - 10:49

Las ratas abandonan el barco que se hunde.