Publicitat
Comunicació · 22 de Juny de 2020. 12:09h.

Francesc-Marc Álvaro veu la llum cinc anys després

"El 27 de setembre del 2015 el sobiranisme va guanyar en escons però va perdre el plebiscit"

Francesc-Marc Álvaro veu la llum cinc anys després

El periodista Francesc-Marc Álvaro ha rebutjat la proposta que va fer la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, de repetir unes eleccions plebiscitàries i en un article a La Vanguardia recorda que "el 27 de setembre del 2015 el sobiranisme va guanyar en escons però va perdre el plebiscit".

El columnista assenyala que "ni Artur Mas, ni Oriol Junqueras, ni la CUP, ni Òmnium, ni l'ANC ho van reconèixer; només ho va dir Antonio Baños" i critica que "la guardiana de l'ortodòxia unilateralista exigeix repetir un truc que va fallar. I continuar dins el bucle".

Francesc-Marc Álvaro diu que "el protagonisme d'una figura com la d'Elisenda Paluzie el capdavant de l'ANC s'explica, sobretot, pel fracàs d'algunes ambicions polítiques" i recorda que "va militar a ERC, on va formar part del corrent que liderava Uriel Bertran, juntament amb personalitats com Hèctor López Bofill, avui en els rengles de Carles Puigdemont".

"Al costat d'activistes sense cap adscripció, la cúpula de l'ANC ha servit d'aparador a alguns nàufrags de la lluita partidista que, com Paluzie mateix, han convertit en discurs la seva experiència fallida a l'interior dels partits" exposa.

També afegeix que "Paluzie –com Forcadell ahir– és la guardiana de les essències del procés per la combinació de dos factors: la capacitat enorme de mobilització de l'ANC i l'actitud submisa dels partits independentistes, que intentaven influir sobre l'entitat civil però que, al final, es doblegaven als plantejaments que sorgien del clima dels carrers".

Finalment,Francesc-Marc Álvaro, que s'ha posicionat al llarg d'aquests anys a favor del procés, considera ara que "una part de la complicada relació de l?ANC amb les forces independentistes avui al Govern té a veure amb aquesta circumstància personal, a banda del biaix populista que el procés sobiranista ha presentat, amb més o menys intensitat i cruesa, des de l'any 2012".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#17 Miquel, Cubelles, 23/06/2020 - 11:44

Això fa molt de temps que ho deien la majoria dels catalans i ens tildaven de fatxes.

#15 Joanet, Bcn, 23/06/2020 - 09:51

Es guanyarà o es perderà en vots el dia que el sistema "democràtic" que tenim permeti fer un referèndum. Votar llistes de partits a aquests efectes no serveix. Per exemple, votant PSOE, PP, C's i Vox guanyaria monarquia. Però votant en referèndum guanyaria Repúplica.

#14 l'avi Florenci, l'home i la deixa, 22/06/2020 - 21:05

Francesc-Marc, quanta gent et llegeix fora de Catalunya? En què mitjans internationales de prestigi estarien disposats a contractar-te? Tens una mica de talent i haguessis tingut un futur si haguessis preservat la consciència critica, però passaràs a la història com un ningú que es va vendre per un plat de llenties. El Esaú català.

#13 Kropotkin, Bic, 22/06/2020 - 18:44

¿De verdad quiere Cataluña independizarse con intelectuales de este nivel? Jua, jua, jua,...

#6 FCK Ñordos, Tabarnia Default, 22/06/2020 - 13:33

Che no chabeu che choc un pessebrero.
Govern de Vichy and Palmeros
Els colons no entenc pq es cabrejen tant amb la Generalitat

#6.3 Barrrtina a rosca, Black hole, 22/06/2020 - 18:53

Purriasco dedicate a tu onanismo compulsivo.