Comunicació · 17 de Març de 2014. 16:23h.

Gabilondo veu xoc de trens

El periodista adverteix que "ens apropem al magatzem d’explosius"

Gabilondo veu xoc de trens

Iñaki Gabilondo

El periodista Iñaki Gabilondo ha advertit que la Generalitat i el Govern espanyol van cap al xoc de trens. "La Generalitat fa com que pot tot, però no pot oficialment, i el Govern central es manté completament impassible perquè la Generalitat no pot". "I així ens anem apropant tots, amb les torxes, al magatzem d’explosius", manifesta en un nou vídeobloc.

Gabilondo expressa que "no puc entendre la impassibilitat amb la que està assistint Espanya a un procés que resulta absolutament temerari, des de Catalunya i des de Madrid". "El joc de qui té o no la culpa és un entreteniment molt interessant, però el procés que ens condueix a una situació realment perillosa s’està vivint amb una inexplicable passivitat", lamenta.

El periodista assenyala que a Crimea, a Escòcia i a Catalunya es plantegen tres referèndums, però en "circumstàncies molt diferents, tant històriques com no històriques. Per tant, no resistiria una anàlisi seriosa de comparacions”. En canvi, segons ell, "sí admet alguna reflexió el mecanisme, el procés i les actituds polítiques davant dels fets".

Iñaki Gabilondo, en relació a Escòcia, exposa que "es va prendre la decisió que la intel·ligència història recomana: no fiar-se de ningú i tractar d’evitar les col·lisions quan encara s’està a temps", tot i que matisa que "també en aquest cas veurem si, amb el temps, s’han equivocat o no".

Finalment, diu que en el cas de Crimea "ningú s’ha oposat a la voluntat de Rússia. El temps ens dirà si tot i que el que pot fa el que vol, a vegades mesura malament les coses i per errors de càlculs s’arriba a situacions molt complexes. Veurem si aquest és el cas".

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#45 Joirdi Tallaferro, Barcelona, 18/03/2014 - 14:10

Els que busquen el xoc són els polítics de Madrid i alguns funcionaris retrògrades de l'Estat español. Els que estimem la llibertat i la democràcia només exigim ser lliures i votar democraticament

#44 JJ, BCN, 18/03/2014 - 12:09

Ja fa 300 ays que estem apartant-nos de la via per a que pugui circular el tren d'Espanya. I aquest tren va a la seva, no para.

Es hora de posar-nos a circular també a risc que acabem xocant.

#43 Tese, Barcelona, 17/03/2014 - 23:50

Y quien va a explotar, los que viven de cojones del rollo independentista ? Ja .
Menos lobos que aquí mientras no se pase hambre de verdad (Crimea) no se mueve nadie....aunque visto lo visto , igual envían a primera linea a los niños de la Via.
Este con tal de darse la razón, miente mas que habla.

#42 Tv3 = sous astronòmics ................, Tv3 = Ens costa 300 milions ............, 17/03/2014 - 22:13

1) Tv3 = sous astronòmics ...

2) Tv3 = Ens costa 300 milions ...

3) Tv3 = Només la veu un 13% de la població
catalana ...

4) Tv3 = 99'99999999 % de les noticies són a
favor dels separatistes i sediciosos ...


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

#42.1 Via fora!, seguem arran, 17/03/2014 - 23:15

#42:

això té una solució molt fàcil, l'endemà que PP i C'anos sumeu democràticament més que CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP tanqueu TV3. Mentrestant t'hauràs de fer fotre. Se'n diu democràcia, ja sabem que d'això els espanyolistes aneu molt fluixos.

#40 CRIMEA = Catalunya ..............................., UKRANIA = España ......................., 17/03/2014 - 21:25

1) CRIMEA = Catalunya ...

2) UKRANIA = España ...

3) Constitución = LEGALIDAD Internacional ...

4) Referéndum-ILEGAL = NO-Reconocimiento
INTERNACIONAL ...

5) SOBERANÍA de UKRANIA y ESPAÑA =
INDIVISIBLE ...############~~~~~~~~~~~~############

#40.1 Rai, BCN, 17/03/2014 - 23:39

I qui és Rússia?
La UE no reconeix el referendum per falta evident de garanties democràtiques, no perque es pregunti per un tema que xoca amb la constitució de Ucraïna.