Publicitat
Comunicació · 28 de Novembre de 2009. 14:05h.

Girauta creu que Rahola "sobreactua" amb Catalunya

"Respecto i estimo a Pilar Rahola, i sospito que en aquests afers identitaris sobreactua lleugerament"

Girauta creu que Rahola "sobreactua" amb Catalunya

Girauta, en una imatge d'arxiu

El columnista d'El Mundo Juan Carlos Girauta ha recordat en un article d'opinió a l'esmentat diari que "Jorge de Esteban invoca a El Mundo el Código Penal, provocant que Pilar Rahola li pregunti el nostre Álex Sàlmon, a TV3, si vol posar Montilla a la presó".

"No crec, la veritat. Respecto i estimo Pilar Rahola, i sospito que en aquests afers identitaris sobreactua lleugerament. Però no li ho diguin", afegeix.

Girauta també lamenta que "les JERC pengen el rei en un cartell. Catalunya és un espai d'asimetries, una galeria de miralls deformantes del Tibidabo on les foteses es maximitzen i les enormitats es prenen a broma. La clau és el qui, no el què, que resulta una desgràcia a part d'una immoralitat".

"Penjar el rei simbòlicament és un pecadet, com la crema de la seva imatge va ser llibertat d'expressió. Estic cansat de proposar simetries en un parc consagrat a la deformació, així que no els convido a imaginar les conseqüències d'un Montilla penjat en un cartell de Noves Generacions", apunta.

D'altra banda, manifesta que "la dita 'premsa catalana' està molt orgullosa de l'editorial únic que ha perpetrat: La dignitat de Catalunya. Vet aquí el seu concepte de país: lloc on tots els diaris opinen el mateix, literalment. I la dignitat del periodisme? Com gaudeixen amb aquest tipus de demostracions! Rejoveneixen, es vénen a dalt".

"És el conegut Partit Únic de Catalunya: tripartit més CiU, sindicats i patronals, col·legis professionals i Barça. Ha heretat l'èpica del PSUC i el pragmatisme dolençós del pujolisme, el càlcul victimista. Una insatisfacció crònica -tan contagiosa que afligeix la pràctica totalitat de polítics i periodistes- i la recerca malaltissa de 'complicitat' (en ocasions literal) completen el quadre".

"Afegiu unes últimes pinzellades del sentimentalisme que va denunciar Pla. El nacionalisme és expressionisme en sèrie, romanticisme industrial", conclou.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Pues yo prefiero al Manolo, BCN, 30/11/2009 - 12:12

entre Rahola y Girauta, prefiero a Vázquez Montalbán, un català de apelldios hispánicos que jamás habría votado independencia para Catalunya

#17 al menos Girauta no les cobra a los catalanes, BCN, 30/11/2009 - 12:10

por lo menos Girauta no cobra un sueldo público, mientras que Rahjola diciendo lo que dice en TV3 sí es a sueldop de todos los catalanes, sean soberanistes o no, del Madrid, periquitus o del Barça

#16 El partido único que le gustaría a Girauta, BCN, 30/11/2009 - 12:07

Girauta querría otro partido único: el PP. en Catalunya, España, la ONU y el planeta entero

#15 Girauta I El Muy Inteligente, BCN, 30/11/2009 - 12:05

girauta... girauta... ah, sí: es el mismo que escribió que Salvador Allende era un nazi, y que colabora en la conspiració del 11M, que fue cosa de la ETA y Zetapé, etc. muy inteligente, sí, por eso está donde está: Libertaddigital y EL MUND

#14 Rahola no te metas a profeta, BCN, 30/11/2009 - 11:58

Rahola, mi más sentido pésame por el triunfo en Urguay de Mujika, te debe haber dolido mucho ya que tú apostabas por el derechista Lacalle ¡qué pena me das! igual que no apostabas por Obama, no te metas nunca a profeta