La periodista Glòria Serra ha explicat que "recordo perfectament la primera vegada que em van censurar. "'Encara no saps on treballes. Seu i escriu!'", ha assenyalat que li van dir.
Serra ha remarcat, en un article a La Vanguardia, que malgrat "l'enorme sensació d'indignació, fàstic i revolta que vaig sentir", quan se la va censurar, "vaig seure i vaig escriure al dictat".
En aquest sentit, ha remarcat que la denúncia de periodistes de Canal 9 d'aquests darrers dies "no és una rara excepció". "Potser, només, en l'enorme quantitat d'indignitats comeses amb diner públic i en la llarguíssima durada en el temps. Però ha passat, passa i espero que deixi de passar. Tot això i més. I no conec gaires excepcions", ha insistit.
La directora del programa Equipo de investigación de la Sexta s'ha preguntat "per què els periodistes que no estem comprats callem? Per què no fem la nostra feina: servir a la veritat? Mirin, no som herois".
Després de considerar que els informadors no són diferents a altres persones, que "callen", com "metges que veuen un servei públic encarir-se després d'una privatització a feta a mida" o "el policia local al qual ordenen tancar una investigació o oblidar-se'n per sempre", Serra ha valorat que "com ells, nosaltres també vivim en la por. Sí, jo també he estat covarda i he perdut mil batalles i he hagut de callar".
Serra ha demanat "ajut" als ciutadans. "Siguin tan exigents amb els serveis públics i la seva transparència com ho són amb el menjar en un restaurant o la netedat dels llençols en un hotel. La brutícia que escampen els censors i els venuts és més perillosa per la salut pública".
"Jo avui he agafat el megàfon per desfogar-me. I he anat a mirar una carpeta de paper blau, molt atrotinada. Dins, hi ha els trossos esquinçats d'una notícia censurada i una planta sencera tacada amb un text manipulat. Em recorda sempre quina és la meva guerra", ha conclòs.