Publicitat
Comunicació · 10 de Novembre de 2013. 12:05h.

Glòria Serra recorda "la primera vegada que em van censurar"

La periodista explica "l'enorme sensació d'indignació, fàstic i revolta que vaig sentir"

Glòria Serra recorda "la primera vegada que em van censurar"

Glòria Serra, en una imatge d'arxiu. (Foto: la Sexta)

La periodista Glòria Serra ha explicat que "recordo perfectament la primera vegada que em van censurar. "'Encara no saps on treballes. Seu i escriu!'", ha assenyalat que li van dir.

Serra ha remarcat, en un article a La Vanguardia, que malgrat "l'enorme sensació d'indignació, fàstic i revolta que vaig sentir", quan se la va censurar, "vaig seure i vaig escriure al dictat".

En aquest sentit, ha remarcat que la denúncia de periodistes de Canal 9 d'aquests darrers dies "no és una rara excepció". "Potser, només, en l'enorme quantitat d'indignitats comeses amb diner públic i en la llarguíssima durada en el temps. Però ha passat, passa i espero que deixi de passar. Tot això i més. I no conec gaires excepcions", ha insistit.

La directora del programa Equipo de investigación de la Sexta s'ha preguntat "per què els periodistes que no estem comprats callem? Per què no fem la nostra feina: servir a la veritat? Mirin, no som herois".

Després de considerar que els informadors no són diferents a altres persones, que "callen", com "metges que veuen un servei públic encarir-se després d'una privatització a feta a mida" o "el policia local al qual ordenen tancar una investigació o oblidar-se'n per sempre", Serra ha valorat que "com ells, nosaltres també vivim en la por. Sí, jo també he estat covarda i he perdut mil batalles i he hagut de callar".

Serra ha demanat "ajut" als ciutadans. "Siguin tan exigents amb els serveis públics i la seva transparència com ho són amb el menjar en un restaurant o la netedat dels llençols en un hotel. La brutícia que escampen els censors i els venuts és més perillosa per la salut pública".

"Jo avui he agafat el megàfon per desfogar-me. I he anat a mirar una carpeta de paper blau, molt atrotinada. Dins, hi ha els trossos esquinçats d'una notícia censurada i una planta sencera tacada amb un text manipulat. Em recorda sempre quina és la meva guerra", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#37 mastropiero, barcelona, 12/11/2013 - 16:16

Gran articulo de gloria, cuando dice que el pueblo sea exigente con los medios.Por ejmpl este articulo es casi un copy/paste del original de la vanguardia, y añadieron "La directora del programa Equipo de investigación de la Sexta se ha preguntado".Es falso puesto que Gloria no es directora.

#36 Koan, Barcelona, 11/11/2013 - 09:41

FATAL que l'Anna Grau i la Glòria Serra s'aprofitin de la lluita dels treballadors de la tv valenciana per tenir protagonisme. "Casualment" només recorden censures del passat. MENYS EGO i més SOLIDARITAT amb els COMPANYS de CANAL 9, que HAN PERDUT LA FEINA!!!!.

#34 Tomppa, Sabadell, 11/11/2013 - 07:30

Periodisme a Espanya ha mentit i manipulat els espanyols durant decades i fins i tot la vanguardia ha fet homenatges a FEIXISME! I més trist de tot es que feixistes i criminals que fan aquestes coses no han d'anar al presó ... es normal i natural a mentir a Espanya. Fàstic fa la seva gent.

#34.1 el talp venjador, Barcelona, 11/11/2013 - 08:36

sigues just i fes esment de que aquí a Catalunya ha passat el mateix. El poder politics i econòmic és el mateix a tot arreu

#33 Pimpollo, Vic, 10/11/2013 - 22:24

Debe señalarse que Gloria Serra es catalana y nacionalista. Por lo cual, su testimonio tiene la misma credibilidad que el que pudiera emitir el oso Yogi

#32 roberto alcazar, tgn, 10/11/2013 - 20:29

(segueixo) i per tanto, quan escriviu, aneu a tertulies, etc. feu el favor de no ser mes papistes que el papa, mes tolerants, objectius i respectuosos amb el colega "rival". Que tingueu sort.