Publicitat
Comunicació · 8 de Juliol de 2018. 19:06h.

Godó desaprofita l'ocasió de fer una televisió competitiva

La marxa d'Arús i Cuní deixa 8tv tocada

Godó desaprofita l'ocasió de fer una televisió competitiva

Artur Mas i Javier Godó, en una imatge d'arxiu

El grup Godó ha perdut una oportunitat per construir una televisió competitiva amb la marxa en el darrer any de les seves dues estrelles: Alfons Arús i Josep Cuní. 8tv va néixer amb la voluntat de convertir-se en una alternativa real a TV3, però les audiències de la privada sempre s'han quedat molt lluny de la pública.

La televisió de Godó va intentar ressorgir fa tres anys amb l'entrada de Mediaset en el seu accionariat, que va adquirir el 40% del capital d'Emissions Digitals de Catalunya SA, l'empresa propietària de la televisió catalana.

La incorporació del grup italià, que va suposar l'estrena d'un nou programa per a les tardes presentat per Sandra Barneda, no va significar un augment de l'audiència. 8tv es continuava movent en el 3,5% de quota de pantalla.

Mediaset, finalment, va abandonar l'accionariat de la televisió de Godó el juny de 2017 quan el grup català va recomprar la participació dels italians. També va ser el passat estiu quan el periodista Josep Cuní va abandonar la cadena després de set temporades presentant l'informatiu estrella de la televisió privada de Catalunya.

Ara, és Alfons Arús qui ha decidit finalitzar la seva etapa de disset anys a 8tv per incorporar-se a la Sexta. La cadena de Godó, doncs, haurà d'afrontar el futur sense cap rostre prou conegut per a l'audiència catalana.

Actualment, el programa estrella del canal és La nit a 8tv, un espai informatiu dirigit i presentat per Ramon Rovira -director general audiovisual del grup Godó-. També emeten el telenotícies 8 al dia, presentat per Jordi Armenteras; i el magazín esportiu Fora de joc, amb Aleix Parisé.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat