Publicitat
Comunicació · 14 d'Abril de 2011. 15:03h.

Gordillo es reivindica

L'exdirector de l'ACN afirma que ha fet la seva feina "amb austeritat"

Gordillo es reivindica

Saül Gordillo

L'exdirector de l'ACN, Saül Gordillo, explica en un article a l'Avui que "divendres a les 2 vaig ser destituït fulminantment com a director de l'ACN pel nou president del consell d'administració, Josep Martí. Com que és una agència pública, perdonin que aprofiti per fer balanç de la feina feta".

"En aquests quatre anys l'ACN ha passat d'agència comarcal a ser un dels referents de la comunicació nacional. Amb la mateixa aportació pública directa d'abans (3,5 milions d'euros anuals), l'ACN ha triplicat la facturació, ha incrementat les empreses i mitjans abonats i ha elevat la influència en l'àmbit mediàtic nacional i estatal", reivindica.

El periodista celebra que "l'increment de recursos propis ha permès augmentar la plantilla de periodistes, que avui són l'autèntic patrimoni juntament amb la marca ACN. Una redacció digna a Barcelona –abans la redacció era a Girona, avui delegació– i una bona presència territorial han fet possible vertebrar l'agència nacional i prioritzar criteris periodístics".

"S'ha crescut a la capital sense marxar de comarques, i fa un any es van posar antenes internacionals (un sol periodista sense seu física) a Brussel·les, Londres, París, Berlín i Nova York. La internacionalització ha estat l'aposta que ha permès situar els interessos catalans en el món mediàtic global, amb web en anglès inclosa", afirma.

"Això s'ha fet amb austeritat. Un periodista de l'ACN escriu, fotografia, grava àudios i enregistra vídeos, cobreix actes de premsa i aixeca notícies. No hi ha empresa periodística al país amb una redacció tan innovadora i polivalent", assegura.

"La ràtio de pressupost de l'agència (públic i/o privat) per habitant està, en el cas català, per sota de la resta de països europeus. El pressupost per habitant és de 0,47 euros a l'any per a l'ACN; 0,66 per a la croata CNA; 1,02 per a l'espanyola Efe; 1,35 per a l'eslovena STA; 1,60 per a la francesa AFP; 1,66 per a la belga BNA, i 2,88 per a la suïssa ATS", indica.

"Tanco aquesta etapa professional amb la satisfacció del deure complert, amb enorme agraïment als periodistes i amb el desig de tota la sort i encert a qui acabi ocupant la direcció", conclou.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 Jors, Mataró, 17/04/2011 - 11:19

Tan "innovadora" i tan explotadora. Saül, t'ha faltat dir que pel mateix preu, escombren, freguen, passen la pols i fan la bogada a la redacció. Amb el pas dels anys, vas a pitjor. Es veu que els teus anys al Point van ser un bon entrenament. Per això, la gent sortia cames ajudeu-me al cap de poc.

#8 Jorss, Mataró, 17/04/2011 - 10:48

Saül: això de "polivalent", una merda. Vols dir que no vas copiar el sistema als xinos? Si els teus periodistes fan tantes coses, vol dir que tenen temps d'anar a casa seva o els tenies allà tancats amb pa i aigua com fan ells? Si feien tantes feines estarien molt ben pagats, no?

#7 Alba, Girona, 15/04/2011 - 10:13

El fet dels periodistes polivalents el va inventar en Carles Puigdemont, que va crear l'agència ACN, no es pengi les medalles que no li pertoquen, Sr Gordillo!

#6 sulfuro sulfuro, Barcelona, 14/04/2011 - 20:54

Estoy por creer al Sr Gordillo.
No he leido que nunca haya contratado al Cirque du Soleil.

#5 caterineta, barcelona, 14/04/2011 - 17:25

prou mediocritat sectària. Tota la vostra colla de xuclaires no heu donat mai un pal a l'aigua. Heu aprofitat la democràcia per enriquir-vos a l'erari públic. us voldria veure treballant a la privada. quants dies durarieu. incompetents i mediocres.