Publicitat
Comunicació · 27 de Juny de 2011. 13:22h.

Governació sondeja el periodista Manuel Cuyàs

Per fer-se càrrec de la direcció del Memorial Democràtic

Governació sondeja el periodista Manuel Cuyàs

Cuyàs, al Palau de la Generalitat, en una foto d'arxiu

El Departament de Governació ha sondejat el periodista d'El Punt Manuel Cuyàs per fer-se càrrec del Memorial Democràtic, una de les iniciatives estrella del tripartit i sobretot de l'aleshores conseller Joan Saura, segons ha sabut e-notícies.

La direcció del Memorial Democràtic ha recaigut, de forma temporal, en l'advocat Joan Auladell, que és també director general de Relacions Institucionals. Com a tal, ja va participar el passat mes de maig en la commemoració de l'alliberament del Camp de Mauthausen (Àustria).

Cuyàs no ha donat cap resposta oficial, però el passat dijous publicava el seu article a l'Avui -dedicat al també periodista Jaume Arias, de La Vanguardia- amb el significatiu títol de "J'aime el periodisme".

En l'esmentat article recordava unes paraules de Miguel Ángel Bastenier, d'El País, sobre que “Ibarz ha tingut sort perquè s'ha estalviat l'agonia del paper”. Va afegir: “El periodisme no morirà però el que ve és molt trist”. "Si de vegades tenim dubtes i estem a punt de rendir-nos i d'agafar una altra cosa, al final pensem, o ho penso jo: Jaume, j'aime el periodisme", acabava.

Llicenciat en història de l'art; Manuel Cuyàs (Mataró, 1952) ha estat director de l'edició d'El Punt i actualment és columnista del diari Avui. Col·laborador de Jordi Pujol amb els seus volums de memòries -està pendent el tercer- participa també en tertúlies de diversos mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio i Rac1, entre d'altres.

El Memorial Democràtic ha estat objecte de polèmica des de la seva arribada al càrrec. Governació va decidir tancar la seva seu a la Via Laietana per raons de seguretat després després d'un informe negatiu de l'Ajuntament de Barcelona i posteriorment també ha transcendit sobresous interns arran d'un informe de la Sindicatura de Comptes

Prèviament també es va sondejar l'advocat i escriptor Jordi Cabré, però aquest va ser nomenat el passat mes de maig nou director general de Cooperació Cultural. Cabré ha estat director de la branca d’informatius de la xarxa de televisions locals Comunicàlia (2008-2009) i del diari electrònic Elsingulardigital.cat (2006-2008). E-notícies no ha rebut la versió de Governació.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 JOU, CONVERGENT i UNIONISTA, 28/06/2011 - 12:15

Favors..amb favors es paguen. En CUYÀS es un mes dels milers de ventres que cal ara omplir, desprès de la travessa pel desert convergent i unionista. La SANTA ALIANÇA, també ara i com sempre funciona també al periodisme.

#9 jau, mataró, 27/06/2011 - 20:36

En Cuyàs? i tant que dirà que sí. Deu portar dies i dies mirant-se al mirall fent-se petonets i preguntant-li qui és el periodista més guapo de tots. A la Casa de les Mantes venen uns llençols amb forats que li anirien d'allò més bé a un fantasmot com aquest.

#8 Kropotkin, Vic, 27/06/2011 - 20:23

¿Y porque no Millet o Prenafeta? En ciertos ambientes están considerados como grandes patriotas...

#8.1 cakos, barcelona, 27/06/2011 - 21:26

y porque no te callas?. Porque no Paco Camps, Rita Barberá, Josep Anglada, el Bigotes, Pedro J Ramirez, Albert Rivera, Jimenez Losantos, Ana Botella. Kropotkin eres penoso

#7 jk, vic, 27/06/2011 - 18:06

y no podrian dejarlo vacante y el dinero del sueldo dedicarlo a pobres de solemnidad?????

#6 agapito, terrassa, 27/06/2011 - 17:35

El Memorial Democràtic no té director des del gener i segons sembla diverses persones han refusat fer-se'n càrrec. A ningú convenç el gir que els democratacristians volen donar a l'institució reivindicant el més ranci del catalanisme i equiparant la república amb el franquisme.