Publicitat
Comunicació · 26 de Setembre de 2013. 21:31h.

Gregorio Morán: "la independència és impossible"

El periodista afirma que als anys 60 "no hi havia nacionalistes" a Catalunya

Gregorio Morán: "la independència és impossible"

Morán, a l'esquerra, al costat d'Antonio F. Ordóñez d'Alternativa Ciudadana Progresista

El periodista i escriptor, Gregorio Morán (Oviedo, 1947), ha afirmat que quan ell va arribar a Barcelona, procedent de Madrid, l’any 1968 "no hi havia nacionalistes".

"Quan vaig entrar a Barcelona vaig veure que era una societat oberta", ha assegurat durant la presentació del seu nou llibre La decadencia de Cataluña. “Madrid era una societat dominada per la rigidesa i a Catalunya hi havia un clima molt fort antifranquista, però tot això es va acabar amb la transició”, ha afegit.

Morán ha insistit que "la singularitat de Jordi Pujol és única al món" i ha ironitzat explicant que "és l’únic que quan va sortir de la presó no va crear un partit sinó un banc".

D'altra banda, ha dit que "la política catalana es definia a partir de 200 famílies" i ha recomanat als assistents que "quan hi ha eleccions, aneu a fer un tomb per la zona alta de Barcelona i veureu com es donen la mà PSC, CDC, Unió i ara també Esquerra", ha continuat.

També, ha deixat clar que "és absolutament impossible la independència de Catalunya", i en aquesta mateixa línia ha conclòs dient que "no és impossible evitar una gran fractura social".

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#45 margos, Barcelona, 24/10/2013 - 12:36

Aquest senyor va venir a Barcelona a casar-se i a situar-se, però mai, mai el vaig veure en cap manifestació, ni en cap assemblea, ni en cap dels llocs on els que varem ser "clandestins" estarem.

#44 margos, Barcelona, 24/10/2013 - 12:34

Al meu barri hom parlava en català i quan arribàvem a la facultat i a les assembles els "progres caviar" ens deien quan interveníem: "Hablemos en la lengua que nos une". Es sabien situar a les classes per poder trencar qualsevol mena d'empatia social o política entre els alumnes que ens setiem cat.

#43 margos, Barcelona, 24/10/2013 - 12:31

Els estudiants que érem independentistes érem marginats per aquells que s'anomenaven "progressistes comunistes". Imposaven el seu parer a les assembles. Jo anava en metro a la facultat des d'un barri obrer i ells arribaven amb cotxe particular.

#42 margos, Barcelona, 24/10/2013 - 12:29

Jo hi era. Estudiava COU i era independentista i com jo, molts estudiants de la Universitat de Barcelona. Passa que aquests senyor, no va trepitjar mai realitat. Es va moure sempre entre "l'esquerra caviar"

#41 BEJOTA, BCN, 03/10/2013 - 15:59

Aseguró (el economista )Sr. Centeno que en la citada reunión, Mas-Colell admitió que el nivel de vida de los catalanes se reduciría de forma alarmante en un hipotético Estado independiente. ?El problema de la secesión de Cataluña es una decisión política, no es una decisión económica.