Publicitat
Comunicació · 25 de Novembre de 2013. 22:38h.

Gregorio Morán: "No hi haurà consulta"

El periodista diu que "les bases polítiques i econòmiques sobre les quals se sustenta CiU estan acollonides"

Gregorio Morán: "No hi haurà consulta"

Morán, durant l'acte al Romea, amb el seu llibre

El periodista i escriptor Gregorio Morán ha augurat que no se celebrarà el referèndum sobiranista a Catalunya. "La intuïció que tinc és que no hi haurà consulta", ha indicat en la conferència titulada La decadència de Catalunya, com el títol del seu últim llibre.

Morán ha explicat, respecte a aquesta afirmació, que "al final es quedarà ERC amb l'abraçada de l'ós a CiU perquè les bases polítiques i econòmiques sobre les quals se sustenta CiU estan absolutament acollonides. Punt".

"Aquest sector social està per buscar fórmules que millorin el pacte econòmic, que millorin els desequilibris econòmics entre la societat catalana i l'Estat. Tot el que vostè vulgui menys la ruptura. Aquesta és una societat pactista per excel·lència. I a més té talent per fer-ho", ha remarcat.

L'articulista, durant l'acte presentat per l'actor Carles Canut al Teatre Romea  ha ironitzat que a Catalunya "hi ha retallades per a qualsevol activitat social, ja sigui sanitat , educació ... però la intel·lectualitat catalana viu el seu període més brillant econòmicament parlant". En aquest sentit ha insistit que "cal escollir sanitat o 1714".

"Jo crec que ens roba Rajoy i ens roba Bárcenas, però ens roba també Millet i Mas, entenent-se en un sentit lax. Ens roben tots", ha reblat.

Segons Morán, "Esquerra no és un ós però l'abraçada sí que és la de l'ós. ERC ha anat liquidant tots els partits amb què s'ha aliat. En el segon tripartit va liquidar el PSC i ICV, i ara CiU, la qual cosa no deixa de ser bastant divertida".

Després de qualificar el denonimat oasi català de "menjadora", el periodista i escriptor ha assenyalat que "no hi ha cap mitjà de comunicació a Catalunya que no estigui subvencionat. I això planteja un problema molt seriós". Morán ha lamentat la falta de "dissidència".

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#45 Cat, Barcelona, 10/01/2014 - 14:16

Aquest "senyor" cobra per 4 articles al mes el que cobra un catedràtic de la Universitat de Barcelona . Aquests "senyor", no va acabar el batxillerat. El van expulsar de la seva escola a Oviedo fent 6è de batxillerat. Per tant que no vagi fent el "xulo, deixi ja de "falsificar" papers i històries.

#44 JOSEP RUIZ GARCIA, SANTA COLOMA DE FARNERS, 27/11/2013 - 19:24

AQUEST PAJARU AL QUE NORMALMENT JO LLEGEIXO AMB GRAN RESPECTE , SOBRE TOT QUAN NO PARLA DE CATALUNYA , TREBALLA PER LA VANGUARDIA OI ???? IGUAL QUE EN JOSEP CUNI , NO ???? DONCS EMPENSO QUE JA ESTA TOT DIT. QUI PAGA MANA.

#43 José_Luis BARRAGÁN GONZÁLEZ, Reus (Cataluña-España), 27/11/2013 - 00:32

No habrá referéndum por varios motivos; aunque lo determinante es que si ello se produjera detrás al menos irían los referéndum en el País Vasco (conflicto Franco vs Navarro); Galicia; Andalucia y alguno más; conclusión: volveríamos a los reinos de Taifas en la península (1031-1492), BGJL

#42 Caray, BCN, 26/11/2013 - 19:53

La consulta para qué? para que haya más crisis y altere más la convivencia cívica. No, si us plau!

#41 Herodot, Barna, 26/11/2013 - 15:09

Aquest acabarà com l'Anna Grau:escribint a l'ABC.I la causa és que aquí ja estem massa ben informats com per a fer forat amb bestieses de la mida de "triar sanitat o 1714".Quan els nostres diners no marxin podrem pagar la sanitat vàries vegades.