Publicitat
Comunicació · 12 d'Abril de 2022. 09:06h.

Guerra entre premsa indepe

El director d'El Punt Avui acusa l'Ara de mentir

Guerra entre premsa indepe

El director d'El Punt Avui, Joan Vall Clara, ha acusat el diari Ara de mentir perquè "no és cert que tinguem el 70% de la difusió a Girona". "No mentiu!", exclama en un article, on manifesta que "des de la precampanya per la sortida el 2010, he aguantat estoicament excel·lents professionals del diari Ara 'pujats de to' en la seva relació i consideració amb la resta de la premsa".

"Des del discurs inicial dels cent mil exemplars que ells serien capaços de vendre en català, al contrari que tots els que ja feia trenta anys que hi batallàvem, i del qual es desprenia com n'havíem sigut d'inútils, fins a les mentides de nen malcriat i gelosies mal païdes amb què han salpassat el camí", remarca el periodista.

Vall Clara exposa que "hi tenim el 39% (que es miri l'OJD)" i afegeix que "no és veritat que "actualment" no hi ha cap capçalera que guanyi diners. Nosaltres n'hem guanyat el 2019, el 2020, el 2021 i en guanyarem el 2022 (que ho miri al Registre Mercantil)".

També fa referència a la publicitat del referèndum de l'1-O i recorda que l'Ara no el va publicar. En aquest sentit, explica que "tres anys després la Generalitat els 'castigava' amb un augment del 5% de la facturació de publicitat i a nosaltres ens 'premiava' amb una retallada del 70% (que ho miri al web de Transparència)".

Finalment, Joan Vall Clara assenyala que el subdirector de l'Ara, David Miró, "ressuscita un vell discurs de l'Avui que va fer fallida i que en el seu moment van rescatar Planeta, Godó i l'ICF i que també hi va fer 32 milions d'euros de pèrdues. Com aquell Avui, l'Ara competeix amb La Vanguardia, diu Miró, no pas amb El Punt Avui". "Collonut! Com si volen competir amb la galàxia més llunyana de l'univers", sentencia.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 13/04/2022 - 09:28

No abusen del dinero de los catalanes, señores y busquen nuevas fuentes de ingresos como hacen otros. Ya está bien, les tendría que dar verguenza vivir de los impuestos siendo empresas privadas. Para tener una prensa obediente y sumisa, para nada independiente, preferimos no tener nada.

#16 nyerro, L'Escala, 12/04/2022 - 17:51

I tant que hi guanyen diners, amb les subvencions directes i les disgfressades de publicitat instituucional. O sigui que ells hi guanyen els diners que nosaltres hi perdem. Total per treure un diari que compren quatre gats. La gran majoría els regalen perque si no, no sabríen que fer.ne de dolents que son.I

#15 Carlos Gomez, diuen, diuen, diuen.., 12/04/2022 - 15:10

Aquest referent del periodisme independent es el que va haver d´acomiadar la meitat de la plantilla i tancar la delegacio de Barcelona quan es va aplicar el 155 i les subvencions que el mantenen viu desde la seva creacio van deixar de rajar

Quien aqui en la catalana terra no tenga un avi Florenci que le heche una mano que hable ahora o calle para

#14 Sergi Sergio, Barcelona, 12/04/2022 - 14:38

Hay que tener una jeta de cemento armado para soltar "nosotros ganamos dinero" si, claro que si, majete, a base de subvenciones de dinero publico que pagamos entre todos. Cuantos diarios vendeis realmente??? Cuanto dinero ingresais de ventas reales? Venga, va, a tomar el pelo a otro.

#13 Telamarinera , Vng, 12/04/2022 - 12:52

Conforme haya menos subvenciones veremos luchas muy duras… entre diarios, chiringuitos, políticos… no saben “de nada”.. son unas “nogueras”, sin nueces ni fiabilidad.