Publicitat
Comunicació · 4 de Maig de 2019. 10:10h.

Guerra oberta a la Corpo

L'advocat de Gordillo aporta a la causa els whatsapps amb el seu client per demostrar l'"assetjament" de Llorach

Guerra oberta a la Corpo

La defensa del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha aportat davant el jutjat número 13 de Barcelona desenes de whatsapps que el periodista va intercanviar amb el seu advocat, Carles Monguilod, al setembre de 2017, que al seu judici demostren l'"assetjament" a què va ser sotmès per part de la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, perquè l'emissora difongués l'anunci de la Generalitat sobre el referèndum de l'1-O tot i les advertències del Tribunal Constitucional.

Els whatsapps, segons informa eldiario.es, fan referència a l'intercanvi de correus entre Llorach, Gordillo i el director de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot, en els dies previs a l'1-O. L'advocat considera que Llorach és "digna d'una Comissària Política de l'URSS". Aquesta va ser la resposta de Monguilod després de llegir el primer missatge de Llorach instant Gordillo a "assumir la responsabilitat" en lloc de "esquivar-amb subterfugis".

El recurs incorpora els whatsapps que Gordillo va intercanviar amb el seu advocat, en intuir que s'enfrontava "a una autèntica trampa que li estaven tendint dues persones [Llorach i Patxot], fent-lo partícip d'una responsabilitat que ja preveien ells que haurien d'assumir". "Et diuen: o autoritzes o et destituirem. Com a advocat teu he de dir-te que si autoritzes delinquirás segons la legislació avui vigent", l'adverteix el lletrat davant el correu que Llorach va enviar a Gordillo en el qual li comminava a autoritzar l'emissió del anunci de l'1-O i apel·lava a la seva "consciència".

Dos dies després del primer missatge de Patxot demanant el vistiplau a l'anunci, Gordillo va reenviar al seu advocat un article de Vilaweb sobre "el paper que juguen aquests dies els homes que manen a TV3 i Catalunya Ràdio és crucial". És llavors quan el director de la ràdio i el seu advocat pacten la resposta de compromís que el primer va acabar enviant a la presidenta de la CCMA subratllant que limitava el vistiplau als àmbits de la seva competència, que no inclou la publicitat: "Per desbloquejar la situació. No tinc objecció dins de les meves competències. Endavant".

Va ser llavors quan Llorach va fer una nova exigència: que aquesta resposta no fos l'últim mail de la llarga cadena que havien mantingut Gordillo, a mateix i Patxot, sinó que l'escrivís de nou com a resposta suposadament espontània a la petició inicial formulada pel director de màrqueting i publicitat. Monguilod adverteix Gordillo: "Volen que et mullis". Al que el periodista contesta: "Però és una parida infantil això que demana, no? Fa riure". "No contestis res", li recomana el lletrat.

Gordillo proposa una sortida: "I si responc donant a entendre que ho faig perquè és una ordre?", però l'advocat li recorda que "no estàs obligat a complir una ordre si saps que és il·legal". Aquí, el director de Catalunya Ràdio ja no oculta la seva despesperación: "Collons. Quina merda tot". I l'advocat li respon: "Sí. Són uns fills de puta".

Saül Gordillo també expressa temors davant les crítiques de "botiflerisme" i lamenta que les pressions que rep es basin en "zero arguments; només autoritarisme i 'patriotisme". "Han perdut (tots junts) al nord, l'est, l'oest i el sud", afirma l'advocat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 XMB, Barcelona, 05/05/2019 - 03:03

"Els catalans no són ovelles, l'independentisme va de baix a dalt"

#6.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 05/05/2019 - 09:27

Home, en el tema dels diners no li falta raó a la segona part de la frase. El de abaix apoquinen i els de dalt viuen a cos de rei sense donar brot gràcies a aquests dinerets.

#6.2 Calvet , Sant Joan Despi , 05/05/2019 - 09:51

Bon día. Por eso los días de mayor pánico los indepes hacían cola en las entidades bancarias para hacer cuentas espejo fuera de Cataluña, verdad?. Y por eso tiene que manipular en los medios, pq es de abajo arriba? Ja ja ja ja ja ja ja

#6.3 XMB, Barcelona, 05/05/2019 - 20:17

La frase no es mía, es una frase de Turull.

#5 Onofre de Dip, Barcelona, 04/05/2019 - 14:05

Veient el panorama, proposo un remake del film de John Ford “Cuna de héroes”, amb en Tyrone Power i la Maureen O’Hara. Ara, en lloc de relatar la història del homes de West Point, es tractaria d’explicar la de la CCMA en general i la de TV3 en particular. El guió, no podria ser d’una altra manera, aniria a càrrec de la Rahola.

#5.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 05/05/2019 - 09:28

¿El guió original llavors serà en rus?

#3 Un musclu, Bcn, 04/05/2019 - 10:59

Jajajajajajajajajajajajajaja.....es l unic que puc dir.

#2 El buen soldado Svejk, Osetia del sur, 04/05/2019 - 10:38

...pero al final decidió cumplir la orden sabiendo q era ilegal y seguir cobrando el sueldo millonario, eso es ser un mercenario.

#2.1 Canatenc, Canet de Mar, 04/05/2019 - 12:13

Tienes toda la razón, un mercenario como todos los que hoy en día se llaman independentistas. Solo son independientes de palabra y muy dependientes de sus sueldos públicos

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 04/05/2019 - 10:30

I amb quin salero i quina desimboltura tiren del yonohesidoseñorjuez quan els hi toca pasar del tendido al ruedo.

Es tremedu