Publicitat
Comunicació · 3 de Setembre de 2009. 13:12h.

Guerra oberta entre la direcció de l''Avui' i CiU

Intercanvi d'SMS entre el nou director, Carles Flo, i el secretari de comunicació, David Madí

Guerra oberta entre la direcció de l''Avui' i CiU

Membres de la direcció de CDC, en una imatge d'arxiu

L'arribada d'un nou director al diari Avui, Carles Flo, ha tibat la corda amb CiU durant aquests mesos d'estiu, segons ha sabut e-notícies. La gota que ha fet vessar el got ha estat la publicació diumenge passat d'un reportatge amb el titular "Tardor calenta a CiU" a càrrec de Mercè Garcia. Però l'esmentada Mercè Garcia no és cap periodista de la secció de política ni tan sols forma part del diari: és un pseudònim d'algú molt proper a la direcció. A més, el diari publicava el mateix dia una entrevista a Jordi Pujol.

El reportatge de diumenge passat va aparèixer publicat poc després que el passat  21 d'agost ja es publiqués un altre, també a plana sencera, amb el titular "L'eterna pugna a CiU" sobre les relacions amb el PP i la succesió de Mas recordant que "el nomenament de Mas com a successor de Pujol va causar la primera gran crisi entre CDC i UDC", que "la voluntat dels democristians de marcar perfil tiba les relacionas" o que la Casa Gran de Mas "va irritar Duran".

La tibantor ve de lluny perquè, amb el finançament, el diari va donar suport a l'acord -com la majoria de mitjans de Barcelona- i va fins i tot publicar un editorial en el que defensava que "el finançament que s'ha pactat aquest cap de setmana és, efectivament, el millor tracte econòmic que ha rebut Catalunya des de l'època de Felipe González" alhora que demanava a la federació nacionalista "aplicar una mínima cautela a les seves declaracions, sobretot quan el suport a aquest acord ha anat bastant més enllà de les fronteres del tripartit".

El 14 de juliol en va publicar un altre ("Un no que deixa CiU a la intempèrie") en el que recordava que "malgrat ser a l'oposició des del 2003, continua sent la força més votada", però considerava que "no s'acaba d'entendre l'oposició frontal de CiU" a l'acord i recomanava Mas "d'avaluar el risc que corre CiU quedant-se a la intempèrie, autoexcloent-se del consens ens uns moments duríssims que demanen acords i no electoralisme".

Fins i tot hi ha hagut intercanvi d'SMS entre el secretari de comunicació de CiU, David Madí, i el director del diari, Carles Flo. Madí es va sentir dolgut perquè li va enviar un sms personal que va veure publicat i, posteriorment, en va enviar un altre amb prec de publicació.

L'Avui va contraatacar amb una peça al seu apartat confidencial el passat dia 14 amb aquest text:  "Hi ha nervis al c/ Còrsega, i molts. Des de fa mesos, la xifra terrorífica eren els 3500 milions d’euros. Arribar-hi, encara que sigui al quart any, ha complicat molt les coses als partidaris d’una oposició frontal a qualsevol resultat que donés el pacte de finançament. Ara, un cop la Cambra de Comerç –referència sacra- també dóna per bo el pacte Salgado-Castells, CiU busca trencar l’aïllament en què ha caigut. Això, mentre algun dirigent del pinyol acusa l’Avui de ser “un problema greu” per la federació nacionalista".

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 jordi, bcn, 04/09/2009 - 10:46

CiU esta atrapada:El paper de mediador autonomista ara és del Psoe-Erc.Així que o s\'espabila a liderar la Casa Gran per l\'Independència.... o bona nit i tapat.

#49 Alexia, Manlleu, 04/09/2009 - 10:37

Només recordar en mans de quí está el capital d'aquest diari. Una pista: el mateix que La Razón. És a dir, "EspaÑa, antes roja que rota"

#48 Emili Rosiñol Vidal, Bcn, 04/09/2009 - 10:07

Su endogamia, su sobervia, la han aislado.Hasta los agentes sociales, que le eran propicios, Foment del treball, Cambra de comerç, avalan la financiación.La mezquina rabia, sobre logros de otros ejecutivos, los delata.Y situa la verdad sobre su amor a Cat

#47 Julià Font, Vilafranca, 04/09/2009 - 08:05

Sr Novoa, vostè si que és un bon piconador, amb un alt nivell de fanatisme. Visca el tripartit!

#46 Antoni, La Pobla de Segur, 04/09/2009 - 06:30

Amb la marxa de'n Sanchis, ja es va veure que l'Avui iniciava la deriva cap al socialisme del PSC. Llavors ho vaig dir aquí mateix i ara ho reitero.
És una pena peò és així.
Ara compto el segons per a que facin fora en Sanchís i altres com ell.