Publicitat
Comunicació · 9 de Juny de 2012. 17:38h.

Guerra Síndic-'El Mundo'

Ribó exigeix "una rectificació" davant "els evidents errors" de la informació sobre que no es va retallar la paga de Nadal

Guerra Síndic-'El Mundo'

Informació sobre el Síndic que publica 'El Mundo'

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha exigit a El Mundo "una rectificació" davant la notícia que publica el rotatiu i "els evidents errors que tant el titular com la informació contenen" sobre que va ser l'únic alt càrrec que no va renunciar a la paga de Nadal. El Síndic assegura que "ha aplicat totes les retallades aprovades pel Parlament i diu que va avisar el diari que la informació era falsa".

En un comunicat, el Síndic remarca que "El Mundo va ser advertit amb una comunicació oral i escrita del greu error que cometia si no modificava la notícia. Des del Síndic de Greuges es va apel·lar al principi de veracitat. Desconeixem els motius que van dur l'esmentat rotatiu a menystenir la informació donada pel Síndic de Greuges, a ignorar el principi de veracitat i a limitar-se a recollir fonts anònimes que, com la notícia corrobora, d'existir, han induït a l'error".

En aquest sentit, Ribó "lamenta els equívocs que aquesta informació genera als ciutadans i també a l'honor de les persones afectades. El síndic, a més d'exigir una immediata rectificació a El Mundo, es reserva des d'aquest moment emprendre totes les accions legals que permetin restituir la veracitat informativa, garantir al lector l'accés a una informació contrastada i restituir l'honor de les persones objecte de la notícia".

En el text també puntualitza que "és totalment fals que el síndic de greuges sigui l'únic alt càrrec català que no s'ha aplicat la retallada de la paga extra el passat Nadal. El Síndic ha aplicat totes les retallades aprovades als pressupostos i/o normes del Parlament; fins i tot anant més enllà (un 22 %) en els dos darrers exercicis pressupostaris i seguirà sent així mentre la crisi econòmica obligui al Govern a disminuir el pressupost".

"El Síndic de Greuges -afegeix- i tots els alts càrrecs de la institució també veuran retallada la paga extra en les retribucions del 2012. Aquesta decisió va ser acordada ja fa mesos (en el moment d'elaboració de pressupostos) i segueix estrictament els criteris que ha pres el Parlament.

Finalment, diu que "cap institució parlamentària ni estatutària catalana ni el mateix Parlament van, aplicar als seus alts càrrecs, ni càrrecs electes, cap retenció. L'acord del Parlament, com el del Síndic de Greuges, va ser el d'aplicar aquesta retenció a les pagues corresponents al 2012" i afegeix que "l'acord de Govern sobre la renúncia a la paga extra ni tant sols va ser aplicada a totes les empreses públiques ni a tots els ens de la Generalitat. La cobertura del decret es limitava a l'Administració de la Generalitat".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Selrac, BCN, 11/06/2012 - 14:31

Perquè li diuen "error informatiu" quan es tracta d'un encert de la propaganda? La informació i el periodisme no tenen res a veure amb les campanyes goebelianes que orquestra el Mundo contra Catalunya.

#15 Homer Simpson, Philadelphia, 11/06/2012 - 13:30

Guerra Síndic - El Mundo a la que també us afegiu vosaltres ... la notícia seria més correcta si digués Guerra Síndic - El Mundo e-noticies.

#14 Francesc, Barcelona, 11/06/2012 - 10:34

La pregunta és, a qui interessa que caigui el Sr.Ribó?
El silenci del govern català és relevelador.

#13 Pere, BCN, 10/06/2012 - 18:37

Comunistes.

#12 Olga, Barcelona, 10/06/2012 - 14:24

No se de que s'estranya aquest senyor no més cal revisar les hemeroteques el que ahir era negre, avui es blanc .