Publicitat
Comunicació · 12 de Novembre de 2021. 20:52h.

"Hi ha molta més llibertat d'expressió a Madrid que a Catalunya"

Ignacio Vidal Folch: "El cas Rius hauria aixecat un escàndol formidable"

"Hi ha molta més llibertat d'expressió a Madrid que a Catalunya"

El periodista Ignacio Vidal Folch afirma en un article a Crónica Global que "hi ha molta més llibertat d'opinió i d'expressió a Madrid que a Catalunya". "Ja els dic jo que a Madrid el cas Rius hagués aixecat un escàndol formidable", sentència.

Vidal Folch assenyala que "l'evident abús de poder i conculcació flagrant de la llibertat d'expressió que consisteix en impedir que un periodista replicaire accedeixi a les rodes de premsa del Govern regional, aquí, en canvi, ha estat acceptat amb silenci per moltes entitats i avalat per unes altres". "Són molt poques les veus que s'han atrevit a denunciar-ho", subratlla.

També posa de manifest "alguns" dels "silencis còmplices". En aquest sentit, recorda que el defensor del poble, o Síndic de Greuges, ha callat, com es diu en expressió catalana, com un puta". "El síndic Ribó, que porta dècades ocupant el seu ben pagat càrrec i viatjant per tot el món a costa dels pressupostos de l'Estat (per cert que el Tribunal de Comptes hauria de fiscalitzar el seu compte de despeses, igual que ha analitzat el viatge d'Alay a aquest paradís terrenal en les Mars del Sud que és Nova Caledònia), no ha dit aquesta boca és meva. Ell, tan célere a protegir el Govern i a predicar la democràcia i la llibertat, aquí calla…", setencia.

No obstant això, el periodista afirma que "el que més vergonya dóna ha estat la reacció del Col.legi de Periodistes: el Govern els va consultar, i el Col.legi va acceptar. Va donar el seu vistiplau a la Inquisició. I després va emetre un comunicat d'un fariseisme formidable".

Finalment,Ignacio Vidal Folch apunta que "els membres de la junta presidida per Joan Maria Morros no tenen dret a qualificar-se com a periodistes". "Per descomptat s'han guanyat una subvenció, però és gent a la qual un no tocaria ni amb la punta del pal que manté tes a Ribó", conclou.

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 Sergi Sergio, Barcelona, 14/11/2021 - 15:03

Esto es asi desde hace un monton de años. Lo que ocurre es que ahora es descarado, se han venido arriba y ya no disimulan.

#15 BEJOTA, bcn, 14/11/2021 - 11:12

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#14 bcn89, Barcelona, 13/11/2021 - 12:47

#8

Me considero de izquierdas, y si como usted dice en el caso de Rius sólo se hacen eco los medios de Vox, eso es mayor vergüenza todavía que la retirada de la acreditación por parte del govern. Parecen ustedes sentirse muy satisfechos detrás de medios de comunicación que se autodefinen como progresistas, pero ha de saber que es una cacicada.

#13 Mireia, Manresa, 13/11/2021 - 12:18

L'acte de totalitarisme distatorial que la banda de farsants que tenen segrestades les institucions han aplicat al bo d'en Rius es una continuitat del que també van fer la mafia comandada pel tal Companys en aquells temps, quan varen clausurar diaris comarcals pel sol fet d'haver publicat la noticia de l'assasinat de Calvo Sotelo a Madrid.

#12 Oscar, Rubi, 13/11/2021 - 12:08

Otro apesebrado de Ñolandia, que ve la paja en ojo ajeno pero que no ve la viga en el propio.

#12.1 Lobisome, BCN, 13/11/2021 - 12:41

Será lo que Ud. dice, pero la cuestión es que de lo que hablamos es, precisamente, de las pajas, no de las vigas. Argumentar con el "y tú más" no es precisamente lo que se espera de la tan ansiada República catalana... ¿o sí?

#12.2 Pan & tomate y jamón ibérico, II*II Estem fent el ridícul.., 13/11/2021 - 18:15

#12

¿"Ñolandia..."? para faltar al respeto a España utilizas perfectamente su idioma. Tus amos catalanistas deben tenerte "muy bien mantenido" por lo brillantes que les dejas los zapatos... Además, ¡hablar de pesebres en Cataluña..! que esperas como premio... ¿hacer la limpieza de urinarios en TV3...?