Publicitat
Comunicació · 4 de Juny de 2021. 22:01h.

"Hi ha un odi larvat a la Guàrdia Civil a Catalunya"

Manuel Trallero, periodista: "els bascos sempre ens han deixat tirats"

"Hi ha un odi larvat a la Guàrdia Civil a Catalunya"

El periodista Manuel Trallero ha manifestat al canal de youtube de Xavier Rius que "a Catalunya el que hi ha és un odi larvat a la Guàrdia Civil, a la Policia Nacional i de la figura del Rei a partir de l'1 d'octubre". El periodista i escriptor fa aquestes afirmacions en al·lusió al fet que la Generalitat no va dur a terme dissabte passat cap acte oficial d'homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista d'ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, coincidint amb el 30 aniversari de la matança, que va costar la vida a 10 persones."El cas emblemàtic és el cas de les vacunes, va haver d'ordenar el TSJC que vacunessin als guàrdia civils i als policies perquè la Generalitat no ho feia", ha recordat, a més d'afegir que "un sindicat ha posat una querella i un jutjat de Barcelona ha obert una causa per prevaricació".

Trallero veu un "ajusticiament pel comportament o els excessos policials de l'1 d'octubre. Excessos policials que no discuteixo, però no m’empasso de cap de les maneres que hi hagués mil hospitalitzats. Perquè no hagués faltat la foto dels dirigents al costat del malalt. I no hi va haver ni una punyetera foto".

"Va ser una actuació desproporcionada però hi ha un odi visceral a la Guàrdia Civil que s'està alimentant", ha indicat, a més de considerar que "em sembla molt greu l'absència de la Generalitat a Vic" amb motiu de l'aniversari de l'atemptat d'ETA a la caserna del cos policial. "Va ser una autèntica massacre i la memòria històrica és bona que la tinguem present", ha sentenciat.

D'altra banda, el periodista ha assenyalat que entre l'independentisme català "hi ha hagut sempre aquesta fascinació pels bascos. Després cada vegada que han pogut els bascos han anat a la seva i ens han deixat tirats a la cuneta sempre".

"Nosaltres sempre hem perdut la part on l'esquena perd el seu nom per la causa basca però ells sempre ens han deixat a l'estacada. L'únic que van fer junts va ser passar la frontera el president Companys i el lehendakari basc. I tot seguit el lehendakari va marxar pel seu costat i va deixar tirat Companys. Sempre hi ha hagut aquesta supremacia dels interessos bascos", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 BJMR, Bilbao, 08/06/2021 - 19:00

“Fue una actuación desproporcionada" dice usted en relación a la actuación de los CFSE, y precisamente la prueba de que no fue así es el escaso número de heridos, tan pocos que tuvieron que inventárselos e incluso usar imágenes de otros conflictos.

#6 Alwix, Barcelona, 08/06/2021 - 07:59

A mi el primer cop que em va semblar estrany el tema de la Guàrdia Civil va ser quan jugant a pilota, devía tenir 7 o 8 anys, dos guàrdies civils em van fer parar, em van fer dir-los el nom i es van enriure d'aquest (era un nom que no existeix en castellà) parlant-me en castellà quan encara no l'entenía gaire. Em van fer sentir molt estrany,

#6.1 Pepe, Andorra, 08/06/2021 - 23:49

Superalo. A mí me suspendieron un examen de historia perfecto por hacerlo en español, pq contaban las faltas. En valenciano del Norte no contaban las faltas. Si yo lo supere, tú también. Y no tengo ningún trauma con el idioma este por eso. La culpa no es de la lengua ni de la GC.

#4 Barretina a rosca, black hole, 06/06/2021 - 00:24

En mi caso estoy totalmente a favor de los indultos... pero en el Plan 2050 de Sánchez.

#3 Lobisome, BCN, 05/06/2021 - 12:53

"Larvat"? de dónde se saca este hombre lo de "larvat"? El odio a España y a todo lo que en el imaginario separatista la representa estuvo larvado durante muy pocos años tras la transición, luego ha sido cualquier cosa menos "larvado" y, desde luego, a partir del comienzo del procès, el odio se manifiesta de modo transparente.

#1 Marcial Heredia, Analista de Mercadillos, 05/06/2021 - 09:20

“Cataluña es española por su origen, por su naturaleza política, por su raza, por su lengua, por su carácter y por sus costumbres”. “Maketania comprende a Cataluña”. (Sabino Arana)

#1.1 Un tal Blázquez, Lekeitio, 06/06/2021 - 06:31

Majo txiko Sabino era oyes,basko pues.