Publicitat
Comunicació · 26 de Juliol de 2012. 11:27h.

Hisenda vincula Oriol Pujol amb una trama corrupta

El secretari general de CDC reconeix tenir "un punt de disgust"

Hisenda vincula Oriol Pujol amb una trama corrupta

Oriol Pujol

Hisenda vincula el secretari general de CDC, Oriol Pujol Ferrusola, com a "col·laborador necessari" d'una trama que manipulava concursos públics per adjudicar estacions d'ITV, aconseguir subvencions i forçar canvis legislatius per fer caixa en el sector de l'energia.

Hisenda indica que les converses telefòniques mostren la relació de Pujol amb l'empresari Sergi Alsina. Aquest últim i la dona del líder nacionalista, Anna Vidal Maragall, van ser socis en la signatura Alta Partners, dedicada a l'assessorament empresarial.

Encara que ni Pujol Ferrusola ni Vidal figuren com a imputats en la investigació que dirigeix la titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, Silvia López Mejía, aquesta destaca, en una interlocutòria de setembre de 2011, que existeixen "indicis racionals" que el secretari general de CDC forma part de l'estructura.

Segons informa El País, en les punxades telefòniques consta que Vidal pregunta a l'empresari i amic de la família com ha d'elaborar les factures, quins conceptes ha d'incloure i fins i tot si els imports que es consignen han de ser xifres rodones o aproximades.

Segons els informes d'Hisenda, els imputats pretenen "fer certificacions energètiques, primer en edificis industrials i públics, i després en residencials". Alsina procura "informar en tot moment" a Pujol l'estat de les negociacions i "fer reunions amb ell". A aquest l'anomenen Zumosol o es refereixen a ell per les seves sigles, OP.

Oriol Pujol, en declaracions a RAC1, ha explicat que "no conec res del sumari, perquè no formo part ni se m'ha citat o demanat cap informació. Però em genera un punt de disgust". "Jo alguna d'aquesta gent la conec, com conec moltes altres de molts altres sectors. Però no puc afegir gaire cosa més perquè no conec l'abast del sumari que, curiosament, es va obrir ahir mateix", afegeix.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#36 lins , quart, 27/07/2012 - 11:04

La mafia "Pujol-Ferrusola" porta quaranta anys robant a Catalunya, pro no patiu el papa ja u arreclara .....

#35 amadeus, BCN, 27/07/2012 - 10:34

Els ciutadans haurien de tenir la possibilitat de consultar les finances de tots els polítics i les dels familiars més propers. Quantes empreses es creen a l'ombra del poder polític? A més del sou directe, quants guanys indirectes generen els càrrecs polítics? Això sí que és un expedient X.

#34 amadeus, Barcelona, 27/07/2012 - 10:27

Això no hauria passat amb una hisenda pròpia. Naturalment em refereixo a la vinvulació, no als fets.

#33 Mas el 3% sin devolver, b, 27/07/2012 - 09:32

Sin ir más lejos, el expolio está dentro en Cataluña.

A cada uno lo suyo.

#32 Cigronet, SFG, 27/07/2012 - 09:09

Apa aquí!!! Ja en tenim un altre a l'equip de la corrupció galopant. No sé si la notícia és veridica, però no és gens alliçonador veure com a can Covardia i Ultratge=CiU se'ls estan obrint vies aigua a tots els nivells. Però no ens preocupem, la corrupció és com un màster a la carrera política.