Publicitat

La cadena explica que Torra "no va obeir la Junta Electoral Central"

Ho diu fins i tot TV3

El Telenotícies migdia d'aquest dijous ha desmentit les paraules de Quim Torra, que ha assegurat que l'han inhabilitat "per defensar la llibertat d'expressió". El conductor de l'espai, Xavi Coral, ha admès que el president "no va obeir la Junta Electoral Central" en la peça informativa en la qual s'ha fet un repàs cronològic dels fets.

"Quim Torra no va obeir la Junta Electoral Central, que l'obligava a retirar una pancarta que havia penjat al balcó de la Generalitat" ha apuntat el periodista a l'inici de la notícia, contradient el que avui mateix ha exposat el president.

El president de la Generalitat, en el discurs que ha fet després de visitar el Suprem, ha criticat que sigui inhabilitat per "una pacífica pancarta que defensa els drets fonamentals". "No se'm vol inhabilitar per qualsevol pancarta, sinó per una pancarta que defensa drets fonamentals que se'ns neguen" ha dit Torra. "Tinc la impressió que una pancarta demanant l'alliberament és molt més important que la lluita d'un president contra la pandèmia" ha manifestat.

Des de la cadena pública han apuntat que "avui és un bon dia per recordar què és exactament el que ha portat al president de la Generalitat fins aquest punt extrem de poder ser inhabilitat pel Tribunal Suprem. Tot va passar a les eleccions generals del juny del 2018, Quim Torra no va obeir la Junta Electoral Central que l'obligava a retirar una pancarta que havia penjat al balcó de la Generalitat" ha començat la peça informativa.

L'informatiu ha recordat que la pancarta que reclamava la llibertat dels dirigents independentistes presos i els que es troben a l'estranger es va penjar "després de la presa de possessió de Quim Torra com a president".

La JEC va ordenar l'11 i 18 de març a la Generalitat a retirar dels seus edificis els llaços grocs, banderes independentistes i pancartes a favor dels presos.

"S'acosten les eleccions i la Junta Electoral Central dóna 48 hores per retirar els llaços grocs, els considera partidistes. Però el llaç del balcó no es retira. Una desena d'encaputxats arrenquen el llaç de l'Ajuntament de Barcelona. Passen les hores i els dies i la pancarta continua al balcó" explica la peça informativa.

Torra va demanar al Síndic de Greuges que aclarís la seva postura davant la retirada o no de la pancarta, davant la qual Ribó va reiterar el 20 de març que havia d'obeir l'ordre de la JEC.

"Uns altres manifestants intenten retirar el llaç del Palau. El pols es manté mentre l'Ajuntament retira el llaç groc, Quim Torra demana un informe al Síndic de Greuges. Rafael Ribó conclou que la llibertat d'expressió es pot exercir tot l'any però que en campanya s'han de retirar els llaços i les estelades" detallen.

Finalment, el Govern va cobrir la pancarta sobre els presos el 21 de març al migdia amb una altra amb el lema "Llibertat d'expressió" i va substituir el llaç groc per un idèntic però de color blanc.

"Es tapa la pancarta però amb una altra que obre una nova polèmica, un llaç blanc amb la mateixa llegenda i la icònica careta que reivindica la llibertat d'expressió. Però la junta no ho accepta i demana als Mossos que la retirin i finalment des de la Generalitat es retira i se'n penja una última amb un article de la declaració universal de drets humans" admeten des de la cadena pública.

"La fiscalia es querella per desobediència, finalment arriba el judici. La sentència, un any i mig d'inhabilitació, que ara ha de ratificar o no el Tribunal Suprem" conclou la notícia.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Carles Cabanyes, Miami, 18/09/2020 - 18:17

Aquest diari e-noticies fa fastic. Sembla mentida que us deixin circular. Un catala com cal, no pot ser anti-independwntista. A veure que fareu cuan Catalunya sigui lliure. Feu llàstima. Visca Catalunya lliure de la Espanya monarquica I inquisitiva.

#10 Lluis, Matadepera, 18/09/2020 - 12:55

Catalunya té el banc més important del Sud d'Europa, toma ya, ÑORDOS!

#9 jose, alicante, 18/09/2020 - 09:27

Que pongan ahora una pancarta en el palau "Se Alquila"

#8 ferran, jonestown, 18/09/2020 - 07:04

el camàlic del vivales i les seves aventures amb la pancarta de schrödinger...
intriga i acció al límit:les consultes al bien pagao del ribó,l’antoniu baños al balcó de palau fent temps per anar a can fuster a fer un gintònic,el senegalés de vergés acaronant una llarga estaca...
ni veient el pastorets vam disfrutar tant...

#7 Al rei emèrit que no me'l toquin, Comisiones y tributos, 17/09/2020 - 21:16

Qué tienwye ver la libertad de expresión con la Junta electoral ?

Churras y Merinas.