Comunicació · 7 de Febrer de 2017. 11:00h.

"Homenatge" de Cuní a Mas

Mònica Planas critica la "deïficació televisiva" del líder del PDECAT a 8TV

"Homenatge" de Cuní a Mas

Mas, durant el reportatge

La crítica televisiva de l’Ara, Mònica Planas, en un article a l’esmentat diari, assenyala que el reportatge que Josep Cuní va fer sobre Artur Mas el dia abans del seu judici “no seria possible haver-ho emès a la tele pública perquè era una mena d’homenatge. Desprenia una certa glorificació en la manera d’abordar la seva privacitat i una falsa modèstia mal gestionada del protagonista”.

“L’arrencada d’El dia abans va ser delirant. Mentre vèiem en Cuní anant a comprar croissants per esmorzar, descobríem Artur Mas estirat a terra jugant amb les netes. És aquell joc narratiu tan peculiar que simula que veiem el protagonista abans que el programa comenci i les càmeres arribin a lloc”, explica.

“Mas s’exhibia com un avi exemplar, amorós i juganer. Quan trucaven a la porta, s’aixecava a obrir agafant amb certes dificultats les dues nenes a coll. ‘Qui és aquest senyor?’, preguntava als bebès quan es trobava en Cuní amb els diaris i la bosseta de la pastisseria. I arrencaven la conversa amb el periodista i el polític ajaguts per terra entretenint les criatures. I Rakosnik apareixia per servir els cafès”, relata.

“Tot plegat, una recreació domèstica molt idíl·lica i ensucrada, però també insòlita, que de ben segur devia enlluernar els incondicionals de Mas”, considera la crítica televisiva.

Planas creu que “Cuní es va aprofitar de la tirada televisiva que podia tenir aquella proposta, molt ben executada, per cert, pel que fa a producció. Va tirar l’esquer i l’expresident va picar. Jugada mestra. Va donar allò que sap que enganxa poderosament un sector de l’audiència. I, sorprenentment, Mas s’hi va posar d’allò més bé i semblava molt agraït per les atencions rebudes”.

“Les netes, l’esposa i la mare, totes al servei de l’homenatge. Diu Mas que porta bé això d’haver fet el pas al costat, però, entre línies, el que deia la imatge és que necessitava desesperadament una dosi de protagonisme i deïficació televisiva”, conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Guineu, Barcelona, 07/02/2017 - 17:28

No us doneu compte de que 8Tv. Es de la vanguardia i la Vanguardia sempre ha sigut del qui mana.
En el fon la seva actitut es om si estgues veien la INTERECONOMÍA. CATALANA . Llena de fachas separatistas.

#9 Galba, bcn, 07/02/2017 - 16:18

Tu vuò fa l' americano
mmericano! mmericano!
ma si nato in Italy!
siente a mme
non ce sta' niente a ffa
o kay, napolitan!
Tu vuò fa l' american!
Tu vuò fa l' american!
Tu vuò fa l' american!
Tu vuò fa l' american!

#8 Carlos Gomez, murenu da la serra, 07/02/2017 - 15:45

Arran Pedralbes
24 de enero a las 17:20 ·

La CUP-PA va rebre 104 vots a Pedralbes les darreres municipals. Combatives sempre, el proletariat obrer de Pedralbes lluita des dels carrers upper-diagonal i els nostres macs !"

Indaindapandensia Proletaria !!

Per una Serdanya Komunista i una Vakei

#7 Kropotkin, Vic, 07/02/2017 - 15:35

Para mi que el "periodista" esta locamente enamorado de Mas... Jua, jua, jua,...

#6 Galderic, Barcelona, 07/02/2017 - 14:15

Quan Mas era simpàtic pel sistema espanyol hi ha una foto on apareixen Mas i Cuní a la Cerdanya juntament amb membres destacats dels catalans del Régimen, inclòs Sandro Rosell, que ara fan mans i mànigues per evitar la independència