Publicitat
Comunicació · 25 de Febrer de 2012. 20:16h.

Homenatge 'pòstum' d'El País a Público

Considera que es feia un periodisme "enriquidor per al panorama espanyol"

Homenatge 'pòstum' d'El País a Público

Imatge de l'editorial a l'edició digital

El diari El País ha lamentat la desaparició de l'edició en paper del diari Público, l'endemà que se'n publiqués l'últim exemplar. El diari de Prisa afirma en un editorial que "l'absència d'inversors interessats a reflotar el diari espanyol de difusió estatal més jove, ha obligat a tancar el rotatiu, que mantindrà la seva edició digital.

"Encara que el tancament malauradament s'esperava des que es va declarar en concurs de creditors el 3 de gener, és una pèssima notícia per al pluralisme informatiu, durament amenaçat per la crisi, i, per extensió, per a la democràcia", s'explica.

"Público va aconseguir en poc més de quatre anys un tiratge important per als ínfims índexs espanyols de lectura, i va aconseguir cobrir la demanda d'un sector de la població que s'identificava amb el seu estil fresc, solvent i crític, un periodisme en qualsevol cas enriquidor per al panorama espanyol", s'afegeix.

"El periodisme de qualitat està en perill perquè requereix grans recursos, indispensables per tenir veu pròpia. Público va iniciar el seu camí amb una plantilla creixent de periodistes que les dificultats financeres van obligar a reduir fins als 110 professionals que conformen ara la seva redacció", s'afirma.

L'editorial, titulat "Democràcia més dèbil", conclou així: "Uns mitjans febles, erosionats per les pèrdues i les reduccions de plantilla, condemnen les democràcies a ser més pobres i produir una informació més entregada als poders que han de controlar".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Gerard, Barna, 26/02/2012 - 20:44

Quan fou mort, el combregaren.

#1 David, LHospitalet, 26/02/2012 - 10:36

A Estats Units el New York Times es del Partit Democratic i el Whashington Post es del Partit Republicà, en canvi a Espanya quasi tota la premsa es de dretes i de extrema dreta.