Publicitat
Comunicació · 10 d'Agost de 2020. 10:34h.

Iceta li recorda a Sanchis la independència als 18 mesos

"Catalunya no pot col·lecionar més derrotes"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha replicat el director de TV3, Vicent Sanchis, que "jo crec que la gent està més cansada que li diguin que serem independents en divuit mesos". Iceta ho ha dit després que Sanchis li preguntés durant l'entrevista sobre un nou sistema de finançament i si "troba lògic que la gent estigui una mica cansada de coses que n'han parlat un milió de vegades i no se solucionen mai".

El líder dels socialistes catalans ha afegit que "Catalunya no pot col·leccionar més derrotes i més frustracions. Ha d'avançar". "I per avançar ha de tenir un Govern disposat a col·laborar, a negociar, a cedir en benefici d'un acord i no el tenim".

"Podem triar quatre anys més del mateix? Sí, evidentment, democràticament. Això és el que convé a Catalunya? Crec que no. Crec que ens convé assajar un altre camí, que és un camí de cooperació, de diàleg, és un camí en el qual no tot serà un camí de roses perquè hi haurà moments que no estarem d'acord", ha apuntat Miquel Iceta.

També ha dit que està convençut que el seu partit el tornarà a escollir candidat a la Generalitat en unes pròximes eleccions, i ha descartat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, pugui ser candidat. En aquest sentit, ha reclamat eleccions "com més aviat millor". "Crec que no tenim un govern que estigui a l'altura i, dos, crec que els pronòstics de situació dels rebrots a dos mesos vista són impossibles, com hem vist", ha exposat.

Iceta també s'ha pronunciat sobre un possible referèndum monarquia versus república: "Vostè em pregunta: 'S'ha de fer un ara un referèndum sobre monarquia o república?' La meva resposta és no". "Perquè hi hagi un cap de l'estat que hagi pogut cometre irregularitats o fins i tot delictes hem de canviar de règim? La meva resposta és no. La nostra, també li dic: els millors 42 anys dels darrers tres segles", ha assenyalat.

Finalment, el líder del PSC considera que els períodes preelectorals no són els més proclius per a aquest tipus de negociacions i ha argumentat que Junts per Catalunya i Esquerra "s'estan mirant l'un a l'altre, intentant aprofitar errors per treure benefici electoral, cosa ben legítima". "És molt difícil portar una negociació", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 VRaptor, Alicante, 14/08/2020 - 20:26

Habiendo leído el articulo, no me extraña que Sanchez ate en corto a Iceta, porque en estas aclaraciones a las preguntas, casi interrogatorio, que le fueron hechas en la entrevista se desprende un ligero aroma a secesionismo. Habla de negociar con el Gobierno, ¿negociar que? ¿no es suficiente lo que hay? Navega entre dos aguas, recogerá Cs.

#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/08/2020 - 23:19

Separatistas peleándose entre ellos. Voy a por las palomitas.

#4 electra, Barcelona, 10/08/2020 - 18:58

El Sr. Sanchis és un inmoral com a periodiste.

#4.1 Indibil, Ilerda, 10/08/2020 - 21:44

Deixem-ho en Sanchis, aixi com sona.

#2 EduardR, BCN, 10/08/2020 - 12:18

Vaya zasca en toda la boca al señor Sanchis....

#1 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 10/08/2020 - 11:55

De derrota en derrota, hasta la inhabilitación final.