Publicitat
Comunicació · 29 de Novembre de 2011. 18:20h.

ICV es planteja trencar a l'Hospitalet per la ràdio i tv municipals

Dolors Camats diu que "no compartim la idea que es tanquin en aquests termes i condicions"

La crisi entre el PSC i ICV a l'Ajuntament de l'Hospitalet pel tancament de la ràdio i televisió locals podria acabar amb el trencament del pacte de govern, la qual cosa deixaria l'equip de l'alcaldessa Núria Marín en minoria.

La portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, ha assegurat que la decisió de tancar els dos mitjans municipals "pot afectar perquè no nosaltres no compartim la idea que es tanqui la televisió i la ràdio en els termes i les condicions que s'està portant".

"Sé que en aquests dies s'està plantejant tant en comissió com en el ple la decisió, i no la compartim en els termes que s'està plantejant, per la qual cosa no sé com s'acabarà prenent-se", ha afegit.

El comitè d'empresa de COMRàdio ha expressat el seu "rebuig" al tancament de la Ràdio i la Televisió de l'Hospitalet, alhora que es "solidaritza amb els seus treballadors i treballadores. Durant anys han mostrat una professionalitat exemplar i ara són objecte d'un tracte reprovable per part de l'ajuntament del seu municipi".

En un comunicat, també mostren la seva "disconformitat i donem suport a d'altres emissores municipals que aquests dies pateixen retallades molt greus que posen en perill la informació local i els llocs de treball".

Per últim, el comitè d'empresa de COMRàdio denuncia que "s'està vulnerant el dret a la informació dels ciutadans i ciutadanes del nostre país. Creiem que s'avantposen els interessos partidistes amb l'excusa de la crisi econòmica".

D'altra banda, l'Associació Els Verds Esquerra Ecologista "lamenta" el tancament i considera que la decisió "atempta contra un dels drets fonamentals com es el dret a la informació dels ciutadans de l'Hospitalet".

En aquest sentit, denuncien "l'actitud del govern municipal que no ha escoltat en cap moment les alternatives presentades per els treballadors ,que conscients de la crisi actual han proposat alternatives viables per reduir la despesa".

També constanten l'actitud "responsable per part dels treballadors dels mitjans de comunicació que no correspon a la que efectua  l'Ajuntament" perquè "mentre tanca els mitjans de comunicació col·loca membres de l'aparell socialista com assessors".

Dolors Camats, durant la roda de premsa al Parlament
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Gerard, Barna, 01/12/2011 - 01:52

"acabar amb el trencament del pacte de govern". Aqui hi ha quelcom que no quadra. Ja que ens solidaritzem amb els periodistes acomiadats, no pot ser d'altra manera, seria tot un detall que els periodistes de Catalunya aprenguessin a redactar en català d'una punyetera vegada. Gràcies.

#5 Terraxa, Terrassa, 30/11/2011 - 08:41

Mai, mai, mai, però mai, s'havien alçat tantes veus i tan fortes quan un col·lectiu ha vist amençats els seus llocs de treball.
Quan es van carregar el tèxtil, ningú va dir ni mu, en canvi, ara, per quan els tocats són els periodistes, sembla que hagin tocat el sometent, correm-hi tots!!

#5.1 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 01/12/2011 - 09:30

Terraza: lo mismo que tú dices pero aplicálo a leyes, vamos si quieres, puedes y tienes tiempo. Ejemplo: l'Estatut, cuando interesa se dice que se aprobó y cuando no interesa de dice que votó a favor muy poca gente. El recurso del Constitucional, cuando interesa más de 1,5-1,8 millones se

#5.2 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 01/12/2011 - 09:32

manifestaron y cuando no, son 4 gatos mal peinados los indignados, Podríamos seguir: otro ejemplo 23 y pico porciento de paro pero si aquí gana el Barça, allí el Madrid y así sucesivamente, mientras me pueda llevar algo a la boca si estoy en situación extrema, aunque sea requesón del huevón, pues

#5.3 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 01/12/2011 - 09:34

Última cuestión: con las cuantiosas subvenciones que llenan barrigas en modo de puestos de trabajo, es el remedio mejor para provocar afonia y que ni tan squiera se oigan las quejas. También provoca rótura de manos para que no se pueda escribir nada en forma de artículo, porque provocar la sordera

#5.4 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 01/12/2011 - 09:36

y la ceguera en amplias capas de la población civil, más que imposible sería una tarea hartoimposible y titánica. De esta manera si no se dice y no se escribe nada, muerto el perro se acabó la rabia. Es la doble vara de medir que se usa para multitutd de cosas.

#4 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 30/11/2011 - 07:36

Educación de Cataluña, ICV votó en contra pero no se planteo romper el tripartito, ya que dentro del mismo se estaba muy calentito (frase metafórica) y fuera hacia mucho fresquito. Conclusiones: predicar difiere de dar trigo y haz lo que te digo que yo haré lo que quiera.

#3 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 30/11/2011 - 07:34

La frases susodicha "la política hace extraños compañeros de cama" me viene como anillo al dedo. Ahora ICv en Hospitalet se plantea romper el acuerdo con PSC por el cierre y ahorro presunto y supuesto de 3.000.000 de euros. Haciendo algo de memoria, con la LEC, siglas correspondientes a Ley de

#2 Pere, Hospitalet, 29/11/2011 - 21:31

Joan, et contestaré ràpid i clar: NO.
Sí que et diré que l'alcaldessa cobra 75.000 euros anuals per l'Ajuntament 29.000 euros en dietes.
També et comentaré que un assessor de seguerat (David Pérez) en cobra 60.000 euros...per cert aquest darrer sense cap tipus de formació en la matèria..informa't