La diputada d’ICV-EUiA, Marta Ribas, va denunciar favoritisme de CiU al Grup Godó pel contracte que va signar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per llogar part de l'espai radioelèctric que està actualment operat pel Grupo Godó i que, segons va dir, “ha incomplert flagrantment les condicions” amb les que es va adjudicar l'explotació a Emissions Digitals de Catalunya –propietat del Grupo Godó– l'any 2003.
Durant la moció sobre els mitjans de comunicació debatuda en el darrer ple del 19 de juny, Ribas va assenyalar que “també s’hauria d’haver pronunciat segurament molt diferent el CAC respecte al lloguer d’EDC, Grup Godó, de part del seu múltiplex, eh?, per part de la corporació, el lloguer a Godó”. “Per excepcionalitat, van dir, quan Godó ha incomplert flagrantment les condicions amb què se li va adjudicar aquest múltiplex”, va apuntar.
La portaveu ecosocialista, d’altra banda, va lamentar el “curiós concepte del compliment del mandat estatutari del pluralisme, darrerament, des dels mitjans de comunicació públics de Catalunya”. “Sobre el .Cat de salut, per exemple; sobre el .Cat postmunicipals; sobre el .Cat d’ahir, fins i tot, en què només hi havia una veu d’Unió, la del sector ‘llista president’, no l’altre”.
“O sobre les múltiples tertúlies -va afegir-, programes de TV3, el 324, Catalunya Ràdio, de pràctic monocolor polític o monocolor temàtic. O sobre el programa d’economia que li donem al neoliberal Xavier Sala i Martín perquè ens ensenyi què és l’economia a la gent de Catalunya”.
També va criticar que utilitzessin la Llei de mesures fiscals i financeres d’enguany per “modificar allà el que s’entén per ‘emissió en cadena’ de les televisions locals, permetent així que El Punt-Avui TV tingui cadena nacional a través de llicències locals”.
Marta Ribas va recordar que “el passat 29 de maig el president del CAC ens ho reconeixia a la Comissió de Control de la Corporació, ens reconeixia que l’únic efecte immediat d’aquest canvi legislatiu, per la porta del darrere, va ser l’arxiu de l’expedient que tenien obert des del CAC per aquest tema a El Punt-Avui Televisió”.
Finalment, va reivindicar el “paper independent que ha de fer el CAC”. “Evidentment, per afeblir una estructura d’estat, com és el CAC o com és la Corporació, no ens hi trobaran mai, ni tampoc per suprimir absolutament les ajudes als mitjans privats, que vol dir suprimir les ajudes per emetre o publicar en català, encara que no ho posin, és això el que intenten fer vostès amb la seva moció”, va concloure.