Publicitat
Comunicació · 30 de Juny de 2020. 10:08h.

Indignació indepe per una serie bilingüe a TV3

Demanen la retirada de ‘Drama’ per “atemptar” contra el català

Indignació indepe per una serie bilingüe a TV3

L’emissió de la serie de ficció Drama a TV3, protagonitzada per Elisabet Casanovas, ha provocat la indignació a les xarxes socials de molts usuaris que en critiquen el seu bilingüisme.

Drama és una sèrie de RTVE en col·laboració amb el Terrat, que ja es podia veure des de fa mesos al web de la televisió pública espanyola i que ara ha passat a la televisió pública catalana.

Alguns dels seus personatges utilitzen el castellà per comunicar-se, fet que no ha agradat a part de l’audiència, que considera que a TV3 només s’ha de parlar en català, i que introduir el castellà suposa posar en risc la llengua.És el cas de la periodista Pilar Carracelas, que ha demanat “espero que demà @llenguacat i @omnium facin un comunicat demanant la retirada de la sèrie #DramaTV3 o la readaptació per atemptar contra la normalització del català, com estableix la responsabilitat corporativa de la @CCMA_cat”. “Una sèrie que és meitat en castellà no normalitza el català, normalitza l'assimetria, que condemna el català a una llengua irrellevant”, ha afegit.“De la mateixa manera que quan surt un feixista a promocionar-se a qualsevol tele, canvio de canal. Per tant, a casa no la mirem perquè no ens interessa. Ho has entés ara?”, ha piulat Toni Albà.“Vergonya @tv3, estem en emergència lingüística, en procés de substitució lingüística i el català en greu perill.., i és aquesta la vostra aportació?”, diu un altre.“Matant una mica més el català...Franco estaria molt content si aixeques el cap, l'espanyolisme cutre  s'imposa”“Quants milions hem regalat els catalans a @ElTerrat i @Mediapro per fer feliços als ñordos?”“#DramaTv3 tanquem TÑ3!! prou finançament per una tv polititzada contra la cultura i llengua catalanes!!”

“#DramaTV3 o l'enèsim capítol de l'etern drama de la llengua catalana sota el poder colonial espanyol. Perpetrat pels de casa, és clar. Vergonya, @tv3cat, vergonya”.“Quina necessitat de fer aquestes merdes en castellà hi ha? #DramaTV3 Qui és l'acomplexat a @tv3cat?”“#dramatv3 drama per la llengua i la conducte social de la majoria de persones de parla catalana, aquesta sèrie ens ensenya que hem els català es prescindible, i que un bon catalanet o catalaneta acomplexat ha de renunciar a la seva llengua i als seus drets lingüístics”“Puta Espanya #DramaTV3”#DramaTv3 vaig a comptar si en els diàlegs surten més paraules en castellà q en català.He hagut de mirar la configuració del canal per si ho tenia en veu de doblatge , i no ! Està en castellano la Tele3 !!”“#dramaTV3 Algú em pot explicar què collons pretén TV3 amb aquesta sèrie? Castellanitzar els pocs catalans que quedem Aixamplar la base?estic al·lucinant!!! Ja és el súmmum!!”“Veig que comença una sèrie a @tv3cat i d'entrada ja parlen en castellà. ¿Em podeu tornar els impostos que del meu sou es destinen a la que abans era "la nostra"? #DramaTv3”

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#1032 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, NO VOLEN EL BILINGÜISME ES LA MORT I DESAPARECIÓ DE LA LLENGUA CATALANA EN POC TEMPS TOT EN C, 02/07/2020 - 09:48

Cuan un Director fa programes o series no agraden a LA CONSELLERIA DE CULTURA Se escolta algu como esto TIC-TAC TIC-TAC DIRECTOR SANCHIS TIC-TAC DIMITE O TE FARAN DIMITE .Ja molestes per FER UNA TV-3 BEN CATALANA I BARATA SALES MUY CARO Per estaviar diners cal BAIXAR EL SOU AL DIRECTOR i tots los que estan con el FORA EL DIRECTOR

#1031 Purria Separata, Mollerussa, 01/07/2020 - 10:18

"El castellano se puede utilizar en TV3 y CatRadio-Mil-Colinas siempre que se use para ridiculizar, burlarse o denigrar a sus hablantes. "
- Manual de Estilo de la Corpo lazi

#1030 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, TROBU A FALTAR A JORDI PUJOL SI AMB EL TENIEN UNA TV-3 BEN CATALANA DESDE QUE EL NO ESTA ES MOLT, 01/07/2020 - 09:47

QUE TV-3 No PARLI SEMPRE EN CATALÀ , Ja un CULPABLE : ÉS EL INUTIL GOVERN CORRUPTA CATALÀ .. Els Culpables son..: JXCAT ..E.R.C. y LA CUP , Els si volguesin podrien fer una TV-3 BEN CATALANA .No u fan per que son COVARDS JUDAS i TRAÏDORS A CATALUNTA I ELS CATALÀ . VOLEM LA TV-3 DE JORDI PUJOL NOMES EN CATALÀ ..

#1030.1 XMB, Barcelona, 01/07/2020 - 15:48

Respira hondo, y cuando saquen las vacunas de ARN deberías ponértela enseguida, los que te rodean se quedarán más tranquilos .

#1029 Figueras, Figueras, 30/06/2020 - 23:53

¿El Catalán en peligro? Pues en parte gracias a vuestro fanatismo, que hace que gente como yo, Catalan, sienta repulsa en hablarlo y me señalen de "los vuestros"

#1028 Sergi, bcn, 30/06/2020 - 23:17

son unos talibanes